ინგრედიენტები :
ქლიავი
მომზადების წესები :
შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. ხის დაფას გადავაფაროთ პლასტიკი. ქლიავის ნაყოფი გავათავისუფლოდ კურკისგან, ერთ ფენად დავალაგოთ მომზადებულ ხის დაფაზე და მინუს 18 გრადუსზე გავყინოთ.გაყინული ხილი სპეციალურ კონტეინერში ან ცელოფანში მოვათავსოთ და ისე შევინახოთ.
მომზადების მეორე ვერსია
გადავწიფებული ქლიავი გავრეცხოთ,შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ.ქლიავის ნაყოფი გავათავისუფლოდ კურკისგან, დავაბლენდეროთ ,ჩავასხათ კონტეინერში ან სილიკონის ფორმებში და ისე გავყინოთ მინუს 18 გრადუსზე. სილიკონის ფორმებიდან ამოვიღოთ გაყინული პიურე,ჩავაწყოთ ცელოფანში და ისე შევინახოთ საყინულეში ზამთრისათვის.
რჩევა:
1. ერთხელ გამღვალი პროდუქტის ხელმეორედ გაყინვა არ არის რეკომენდირებული.
2. ქლიავი უნდა იყოს ახალი,საღი და ბოლომდე დამწიფებული.
3. გამღვალი პროდუქტი სწრაფად გამოვიყენოთ,არ უნდა დაიტოვოს 2 დღეზე მეტ ხანს მაცივარში.
4. გამღვალი პროდუქტის გარეცხვა არ არის რეკომენდირებული,ამიტომ ხილი უნდა გაირეცხოს გაყინვამდე.