სამარხვო ოლადები საფუარით
ინგრედიენტები :
330 მლ.წყალი
300 გრ.ფქვილი
1 ჩ.კოვზი საფუარი
2 სუფრის კოვზი შაქარი
მწიკვი მარილი
ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები :
საფუარი და შაქარი გავხსნათ თბილ წყალსი და დავდოთ ასაქაფებლად.
აქაფებულ მასასი ცავაროთ ფქვილი,მარილი და მოვზილოთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის ცომი.
ცომი დავდოთ 30 წუთი და მოცულობაში 2 – ჯერ გაიზრდება.
ამოცულ ცომს არ მოვურიოთ,ისე ამოვიღოთ კოვზით სქელძირიან და ზეთიან ტაფზე. სამარხვო ოლადები გამოვაცხოთ ორივე მხრიდან.
სამარხვო საფუვრიანი ოლადები მივირთვათ მურაბასთან ერთად!
სამარხვო ოლადები საფუარის გარეშე
ინგრედიენტები :
350 ფრ.ფქვილი
1 და 1/2 ჩაის კოვზი სელის ფქვილი
250 მლ.წყალი
1/2 ჩაის კოვზი ლომონმჟავა
2 სუფრის კოვზი შაქარი
3/4 ჩაი ს კოვზი სოდა
1/2 ჩაის კოვზი ძმარი
ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები :
პურის და სელის ფქვილი შევურიოთ,დავუმატოთ შაქარი და ლიმონმჟავა.
მშრალ ინგრედიენტებს დავასხათ წყალი,დავუმატოთ სოდა ძმრით და მოვზილოთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის ერთგვაროვანი მასა.
ცომი გავაჩეროთ 10 წუთი.
სქელძირიან ტაფაზე ზეთი გავაცხელოთ,ცომს არ მოვურიოთ ,ისე ამოვიღოთ კოვზით და დავსვათ ტაფაზე.სამარხვო ოლადები შევწვათ ორივე მხრიდან თავდახურულ ჭურჭელში.