maxresdefault (2)
5/5

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები ;

1,5  კგ.ქლიავი

1.5 კგ. ვაშლი

2 კგ. შაქარი

1 ლიმონის წვენი და ცედრა

5 სმ. ჯანჯაფილი

ომზადების წესები :

 

ქლიავი გავრეცხოთ და დავწროტოთ თუშფალანგზე.

ვაშლი გავრეცხოთ, გავთალოთ ,გამოვუღოთ გული და  დავჭრათ ნაჭრებად.

დაწრეტილ ქლიავს გამოვუღოთ კურკები,გავატაროთ ხორცსაკეპში.

ქლიავი ჩავყაროთ ალუმინის ქვაბში,დავაყაროთ შაქარი,როცა წვენს გამოიღებს ,დავუმატოთ ვაშლი და საათნახევარი  დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ. ქვაბს თავსახური არ დავახუროთ და პერიოდულად ვურიოთ ხის კოვზით.ბოლოს 5 წუთით ადრე დავუმატოთ ლიმონის წვენი,ცედრა და ჯანჯაფილის ჯოხი.ამ წესით მომზადებული ქლიავის ჯემი გამოდის საკმაოდ სქელი

ქლიავის  და ვაშლის ჯემი ცხელ-ცხელი ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here