ინგრედიენტები:
5 კგ. ბადრიჯანი
1 კგ.ბულგარული ( შეგვიძლია,რომ არც დავუმატოთ)
750 გრ. წითელი ხახვი
2 თავი ნიორი
ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი
500 მლ.ზეთი
250 მლ.9% ძმარი
1/4 არყის ჭიქა ქონდარი
ნახევარი არყის ჭიქა ყვითელი ყვავილი
ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი სუნელი
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
ბადრიჯანი დავჭრათ მსხვილ კუბებად,მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 30 წუთი.
ბადრიჯანი გამოუშვებს მწარე წვენს და სითხე გადავწუროთ.
ტაფაზე დავასხათ ზეთი ( ბადრიჯანს უნდა ფარავდეს)და მასში შევწვათ ბადრიჯანი.
კუბებად დავჭრათ წითელი ხახვი,ნიორი და ბულგარული.
შემწვარ ბადრიჯანს დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი,ნიორი და ბულგარული ,ერთად ვშუშოთ.
მოშუშული ბოსტნეული შევაზავოთ მარილით, წიწაკით, სუნელებით .სულ ბოლოს დავუმატოთ ძმარი.თუ ქილებს ძალიან გრილ ადგილას შევინახავთ,ძმრის რაოდენობა შეგვიძლია შევამციროთ ან საერთოდ არ დავუმატოთ.
ცხელ-ცხელი ბადრიჯანი გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში,ავავსოთ პირამდე და მოვხუფოთ.ცხელი ქილები შევფუთოთ და ისე გავაგრილოთ