ინგრედიენტები :
1,5 ლ.მაწონი ან კეფირი
200 გრ.არაჟანი
40 გრ.ჟელატინი
3 ს.კოვზი თაფლი
4 ს.კოვზი ალუბლის ან ნებისმიერი ხილის სიროფი
1 ს.კოვზი ლიმონის ცედრა
1 ჩ.კოვზი ვანილი
მომზადების წესები :
ჟელატინს დავასხათ წყალი და 20 წუთი გავაჩეროთ ასაფუებლად.
არაჟანი და მაწონი შევურიოთ,შემდეგ დავუმატოთ თაფლი,კარგად მოვურიოთ.
ჟელატინი გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე,გავაგრილოთ და ისე ჩავასხათ მასაში,შემდეგ ვუმატებთ ლიმონის ცედრას და ვანილს.
მასა გავყოთ ორ ნაწილად.ერთ ნაწილს შევურიოთ ალუბლის სიროფი.
თეთრი ფერის ბლომანჟე ჩავასხათ ფორმაში ,შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.
ფორმა მაცივრიდან გამოვიტანოთ,დავასხათ ვარდისფერი ბლომანჟე და ისევ შევდოთ მაცივარში 1-2 საათი.
0