zhele-na-kefire-bez-saxara
5/5

ბლომანჟე მაწვნით შაქრის გარეშე – ფრანგული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1,5 ლ.მაწონი ან კეფირი

200 გრ.არაჟანი

40 გრ.ჟელატინი

3 ს.კოვზი თაფლი

4 ს.კოვზი ალუბლის ან ნებისმიერი ხილის  სიროფი

1 ს.კოვზი ლიმონის ცედრა

1 ჩ.კოვზი ვანილი

მომზადების წესები :

ჟელატინს დავასხათ წყალი და 20 წუთი გავაჩეროთ ასაფუებლად.

არაჟანი და მაწონი შევურიოთ,შემდეგ დავუმატოთ თაფლი,კარგად მოვურიოთ.

ჟელატინი გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე,გავაგრილოთ და ისე ჩავასხათ მასაში,შემდეგ ვუმატებთ ლიმონის ცედრას და ვანილს.

მასა გავყოთ ორ ნაწილად.ერთ ნაწილს შევურიოთ  ალუბლის სიროფი.

თეთრი ფერის ბლომანჟე ჩავასხათ ფორმაში ,შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.

ფორმა მაცივრიდან გამოვიტანოთ,დავასხათ ვარდისფერი ბლომანჟე და ისევ შევდოთ მაცივარში 1-2 საათი.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here