726536_1_w_590 (1)
5/5

ყავის ბლომანჟე რძით – ფრანგული დესერტი ცხობის გარეშე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

250 მლ.რძე

200 მლ.ნაღები

100 გრ.შაქარი

2-3  ჩ.კოვზი ხსნადი ყავა

20 გრ.ჟელატინი

50 მლ.წყალი

მომზადების წესები :

რძე  შევათბოთ.

რძეში ჩავყაროთ შაქარი და ყავა,შემოვდგათ ცეცხლზე ,ვურიოთ შაქრის  და ყავის გრანულების გახსნამდე. რძე მივიყვანოთ ადუღებამდე.

ჟელატინს დავასხათ წყალი და დაველოდოთ აფუებას.

ცხელ რძეში ჩავასხათ ნაღები და  სითხე  მივიყვანოთ ადუღებამდე. რძიანი მასა არ უნდა ავადუღოთ,თორემ ნაღები ამობრუნდება.

ცხელ რძიან მასაში ჩვვდოთ აფუებული ჟელატინი და კარგად გავთქვიფოთ მიქსერით.ცხელ სითხეში ჟელატინი გაიხსნება.

ბლომანჟე ჩავასხათ ფორმებში ან ჭიქებში  და შევდოთ მაცივარში 1,5 საათი.თუ ბლომანჟეს დიდი ზომის ფორმაში ჩავასხათ,მაცივარში გავაჩეროთ 3-4 საათი.

ბლომანჟიანი ფორმა 3-4 წამით ჩავუშვათ ცხელ წყალში და  სწრაფად მოვსხნათ.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here