12721890_12904
5/5

აჯაფსანდალი ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ ბადიჯანი

1,5 კგ. ხახვი

1,5 კგ. წითელი ბულგარული

1,5 კგ.პამიდორი

2 თავი ნიორი

600 მლ.ზეთი

2  სუფრის კოვზი 9% ძმარი

2 ს.კოვზი შაქარი

4 ს კოვზი მარილი

3 პატარა კონა ქინძი

მომზადების წესები :

გარეცხილი ბადრიჯანი დავჭრათ კუბებად,მოვაყაროთ მარილი,გავაჩეროთ 2 საათი და შემდეგ გავწუროთ,რომ სიმწარე გამოუვიდეს.

პამიდორი გავრეცხოთ,კანი მოვაშოროთ და დავაბლენდეროთ.

ხახვი კუბებად, ბულგარული გრძლად დავჭრათ.

ნიორი დავნაყოთ ან გავატაროთ.

ბადრიჯანი ზეთში შევწვათ.

ცალკე ტაფაზე  ზეთში მოვხრაკოთ ხახვი და ბულგარული.

ბადრიჯანს დავასხათ პამიდორი,შევურიოთ ნიორი,ბულგარული,ხახვი,დაჭრილი მწვანილი და წამოვადუღოთ.

კერძს წამოდუღებისთანავე დავუწიოთ და 50-60 წუთი ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე. აჯაფსანდალში ბოლოს  ჩავასხათ ძმარი.

სტერილურ ქილებში ჩავასხათ ქაფქაფა აჯაფსანდალი.ბადრიჯნის სალათის წვენით ქილა ბოლომდე გავაპიპინოთ,მოვხუფოთ და გადმოვაბრუნოთ.ქილები შევფუთოთ  და ისე გავაგრილოთ.

აჯაფსანდალი ზამთარში შევინხოთ გრილ ადგილას.

 

 

 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here