ინგრედიენტები :
0,75 მლ.არაყი
1 ფორთოხალი ( ან ლიმონი)
მომზადების წესები :
ავიღოთ პატარა ზომის მინის ბოთლი,რომელსაც თავსახური მჭიდროდ ეჭირება.
ბოთლს გავუკეთოტ სტერილიზაცია.
ფორთოხლის ქერქი დავჭრათ ( თეთრი არ შევაყოლოთ) ასანთისებურად,ჩავყაროთ ქილაში,დავასხათ არაყი,მოვუჭიროთ თავსახური და 2 დღე გავაჩეროთ მზეზე.შემდეგ კი შევინახოთ კარადაში, 1-2 თვის შემდეგ მზად არის.
მეორე ვარიაცია:
ცედრა მოვათავსოთ შუშის ბოთლში,დავასხათ არაყი და გავაჩეროთ 3 კვირა სიბნელეში.
სწრაფი დაყენების მეთოდი:
თავდახურული ქილა ცედრით მოვათავსოთ ცხელ წყალში და ბოთლი 30 გრადუსამდე უნდა გაცხელდეს.
0