ინგრედიენტები :
3 კგ. სამურაბე ან პანტა მსხალი
3 ლიტრი წყალი
3 კგ. შაქარი
1 პატარა კონა პიტნა
1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა
მომზადების წესები :
მსხალი გავრეცხოთ და დავჩხვლიტოთ.
მსხლებს ყუნწები ნახევრად მოვაჭრათ.
შაქრისა და წყლისგან მოვამზადოთ სიროფი.როცა შაქარი კარგად გაიხსნება დავუმატოთ ლიმონმჟავა და პიტნა.
მსხლები ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში და ცხელი სიროფი დავასხათ.ასე გავაჩეროთ 3-4 საათი.
ქვაბი შემოვდგათ ცეცხლზე,როგორც კი ადუღდება,დავუწიოთ და ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთი.ხარშვისას წარმოიქმნება ქაფი და დროდადრო მოვხადოთ. ქვაბს თავზე დავახუროთ და მურაბა გავაციოთ.
ასე გავიმეორებთ კიდევ 3-4 ჯერ.
ცხელი მურაბა ჩავასხათ სტერილურ ქილებში და მოვხუფოთ.
2+