buglama
5/5

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

200 გრ.ცხვრის ხორცი

350 გრ.ხახვი

200 გრ.ალუჩა

2 კბილი ნიორი

70 გრ.ქინძი

40 გრ.პიტნა

50 გრ.კამა

შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

ცხვრის ხორცი დავჭრათ წვრილად დამოვხრაკოთ ხახვთან ერთად.ქვაბში სითხე  თუ დაშრა , წყალი დავუმატოთ.

ქვაბში ჩავყაროთ ალუჩა,,დასრესილი ნიორი და ვშუშოთ 30-40 წუთი ხორცის დარბილებამდე.თუ ალუჩა ან ტყემალი არ გვაქვს,ბოლოს  ჩავასხათ თეთრი ღვინო.

კერძს დავუმატოთ მწვანილი,მოვაყაროთ შავი პილპილი და მარილი.ვშუშოთ კიდევ 5 წუთი.

უგემრიელესი კერძია სამხარზე.

რჩევა: კერძის მომზადებისას არ გამოიყენება მარგარინი ან კარაქი.თუ ცხვირს ქონი არ გვაქვს,გამოვიყენოთ  ზეთი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here