ინგრედიენტები :
200 გრ.ცხვრის ხორცი
350 გრ.ხახვი
200 გრ.ალუჩა
2 კბილი ნიორი
70 გრ.ქინძი
40 გრ.პიტნა
50 გრ.კამა
შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ცხვრის ხორცი დავჭრათ წვრილად დამოვხრაკოთ ხახვთან ერთად.ქვაბში სითხე თუ დაშრა , წყალი დავუმატოთ.
ქვაბში ჩავყაროთ ალუჩა,,დასრესილი ნიორი და ვშუშოთ 30-40 წუთი ხორცის დარბილებამდე.თუ ალუჩა ან ტყემალი არ გვაქვს,ბოლოს ჩავასხათ თეთრი ღვინო.
კერძს დავუმატოთ მწვანილი,მოვაყაროთ შავი პილპილი და მარილი.ვშუშოთ კიდევ 5 წუთი.
უგემრიელესი კერძია სამხარზე.
რჩევა: კერძის მომზადებისას არ გამოიყენება მარგარინი ან კარაქი.თუ ცხვირს ქონი არ გვაქვს,გამოვიყენოთ ზეთი.
0