ინგრედიენტები :
წყალი – რამდენიც საჭიროა ქილების ასავსებად.
შაქარი -350 გრ.ერთ ლიტრა წყალზე.
თეთრი ბალი
მომზადების წესები :
გარეცხილი, გასუფთავებული ,ყუნწმოცლილი თეთრი ბლებით ავავსოთ 1/4 ნაწილი 3 ლიტრიანი ქილის, დავასხათ ქაფქაფა ცხელი წყალი,ავავსოთ ბოლომდე ,დავაფაროთ თავსახური და დაველოდოთ გაგრილებას.
ნაყენი გადმოვასხათ ,დავუმატოთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.
სიროფით ბოლომდე 3 ლიტიანი ქილა ავავსოთ , გავუკეთოთ 10 წუთი სტერილიზაცია , მოვხუფოთ.ქილები, გადმოვაბრუნოთ და ისე გავაციოთ.შევინახოთ ზამთრისათვის გრილ ადგილას.
ეს კომპოტი ძალიან გემრიელია!
0