როგორ მოვამზადოთ მდოგვი ფხვნილისაგან
ინგრედიენტები :
100-120 მლ. ცხელი წყალი,ტემპარატურა არ უნდა აღემატებოდეს 45 გრადუსს.
2 სუფრის კოვზი მდოგვის ფხვნილი
1,5 ჩ.კოვზი შაქარი
1,5-2 ჩ.კოვზი ზეთი
1/2 ჩ.კოვზი მარილი
1 სუფრის კოვზი ძმარი
მომზადების წესები :
პირველ რიგში მინის ქილაში ( 200 გრ ) ჩავასხათ ზეთი,შემდეგ დავაყაროთ მდოგვის ფხვნილი,შაქარი,მარილი,მოვურიოთ და ნელნელა დავასხათ ცხელი წყალი ,თან ვურიოთ.ნაზავს ბოლოს დავუმატოთ ძმარი ან ლიმონის წვენი,დავახუროთ თავსახური და 3-4 საათი შევინახოთ თბილ ადგილას.
ამის შემდეგ შევინახოთ მაცივარში.
მაცივარში მდოგვი ინახება ერთი თვე.
როგორ მოვამზადოთ დიჟონის მდოგვი მარცვლებისაგან – ფრანგული სამზარეულო
ინგრედიენტები და მომზადების წესები :
250 გრ.მდოგვის მარცვალი
1/2 სუფრის კოვზი ვაშლის წვენი
1/2 სუფრის კოვზი ვაშლის ძმარი
მდოგვის მარცვლებს მოვასხათ ვაშლის წვენი,ვაშლის ძმარი ,გადავაფაროთ პლასტირი და 48 საათი შევინახოთ მაცივარში.
მიღებულ მასას დავუმატოთ შემდეგი ინგრედიენტები :
2 ს.კოვზი თაფლი
20 გრ.შაქარი
1 ჩ.კოვზი მარილი
2 ს.კოვზი ვაშლის ძმარი
მიღებული ნარევი შემოვდგათ დაბალ ცეცხლზე 2 წუთი,გადმოვდგათ.
მთლიან მასას მოვაკლოთ 1/3 ,რომელსაც დავნაყავთ და ისევ ჩავამატებთ ძირითად მასაში.
მდოგვი ინახება მაცივარში1,5-2 თვე.