erdbeerlikoer
5/5

ზაფხულის ელექსირი – არომატული მარწყვის ლიქიორი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ;

1 კილო შაქარი

1 კილო მარწყვი

1  ლიტრა  არაყი ( 40-45% სპირტი)

30 მლ.ლიმონის წვენი

ნახევარი ლიტრა წყალი

მომზადების წესები :

მარწყვი გავრეცხოთ,გადავარჩიოთ და შუაზე გავჭათ.

მარწყვის ნაჭრები ჩავყაროთ ქილაში, მოვასხათ  ლიმონის წვენი, დავასხათ სპირტი ,ისე რომ მარწყვი მთლიანად დაიფაროს.ქილას  მჭიდროდ დავახუროთ თავსახური და 14-16 დღე გავაჩეროთ მზეზე.

ქილიდან გადმოვასხათ ნაყენი და გავფილტროთ 3 ფენა მარლაში.

წყალს შევურიოთ შაქარი, მოვადუღოთ სიროფი,პერიოდულად მოვხადოთ ქაფი,ვადუღოთ 2-3 წუთი დაბალ ცეცხლზე.

სიროფი გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე..

ნაყენი და სიროფი ერთმანეთს შევურიოთ.ლიქიორი გადავასხათ ქილებში და 7 დღე გავაჩეროთ სიბნელეში.ამ  პერიოდის შემდეგ ლიქიორი გამოსაყენებლად მზად არის !  ალკოჰოლური სასმელი,მარწყვის ლიქიორი ინახება ორი წელი.

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here