მე მიყვარს ბისკვიტის ნამცხვრები,რადგანაც მათი მომზადება ძალიან მარტივია და ამავე დროს აქვთ საოცარი გემო. როდესაც კენკრის სეზონი იწყება, მე ყოველთვის ვამზადებ ბისკვიტს სხვადასხვა დანამატებით. დღეს მე გთავაზობთ მარწყვის ბისკვიტის რეცეპტს.
ინგრედიენტები :
4 კვერცხი
250 გრ.ფქვილი
1 ს.კოვზი არაჟანი
200 გრ.შაქარი
1 ჩ.კოვზი სოდა
ვანილი.მწიკვი მარილი
200 გრ.მარწყვი
შაქრის პუდრა-ზემოდან მოსაყრელად
მომზადების წესები :
მარწყვი გავრეცხოთ,გავასუფთაოდ და დავწრიტოთ.
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ შევათქვიფოთ ჯერ შაქარი,ვანილი , მარილი და შემდეგ ბეზეში ცალობით ავთქვიფოთ კვერცხის გულები.
მიღებულ მასას შევურიოთ არაჟანი ,მასში გახსნილი გვაქვს სოდა.
ნიჩბის დახმარებით ფქვილი შევურიოთ.
ფორმის ძირზე ჩავაფინოთ ცხიმწასმული ქაღალდი,გვერდებზეც მოვუსვათ ცხიმი,ჩავასხათ ცომი,ჩავაწყოთ მარწყვები და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 35 წუთი.
მარწყვის ბისკვიტს მოვაყაროთ პუდრა და გავაფორმოთ მარწყვით