ინგრედიენტები :
500 გრ.ბატკანი ( რბილი)
300 გრ.ახალი კარტოფილი
4 კბილი ნიორი
1 თავი ხახვი
2 მწვანე წიწაკა
400 გრ.პომიდორი
200 მლ.შავი ღვინო
1 ს.კოვზი ტომატ-პასტა
50 მლ.ზეთი
ქონდარი გემოვნებით
ქინძი გემოვნებით
დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
უძვლო ბატკნის ხორცი დავჭრათ კუბებად.
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და შევწვათ ბატკნის ხორცი.
ახალი კარტოფილი დავჭრათ რგოლებად.
ხახვი დავჭრათ წვრილად.
ბატკნის ხორცის შეწვას ცოტა რომ დააკლდება, დავუმატოთ ჯერ კარტოფილი, შემდეგ ხახვი და ჩავახეხოთ ნიორი, ცეცხლს დავუწიოთ,თავსახური დავახუროთ და ვშუშოთ.
კანგაცლილი პამიდორი წვრილად დავჭრათ,შევურიოთ სანელებლები,ტომატ პასტა , დავასხათ ბატკნის ხორცს,ცეცხლს ავუწიოთ საშუალოზე ,მოვასხათ 100 მლ.წყალი და თავღია ჭურჭელში ვშუშოთ.პამიდვრის დაწევამდე.
კერძს მოვასხათ შავი ღვინო და თავღია ჭურჭელში ვშუშოთ.
კერძს მოვაყაროთ დაჭრილი წიწაკა.