0400de2f15_1000
5/5

მწვანე ლობიოს დიეტური სალათი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

მწვანე ლობიო დიეტური კერძების მოსამზადებლად  მნიშვნელოვანი კომპონენტია. ის არ შეიცავს იმდენი რაოდენობის  ცილებს, როგორც სხვა სახეობის ლობიო, მაგრამ იგი  დაბალკალორიულია და მდიდარია ვიტამინებით.

ინგრედიენტები :

400 გრ.მწვანე ლობიო ან დაკონსერვებული ფრანგული ლობიო

4 კვერცხი

1 კბილი ნიორი

2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები ;

მწვანე ლობიო გავრეცხოთ, დავჭრათ,მოვხარშოთ  ადუღებულ მარილწყალში 5 წუთი,გადავავლოთ ცივი წყალი( ფერის შესანარჩუნებლად).ლობიო დავწრიტოთ.მოხარშული ლობიო ოდნავ შეგვიძლია მოვბრაწოთ ზეთში.

მოხარშული კვერცხი დავჭრათ წვრილად.

ნიორი დავჭყლიტოთ.

მწვანე ლობიოს მოვაყაროთ დაჭრილი კვერცხი,დაჭყლეტილი ნიორი,მარილი,მსუბუქად ამოვურიოთ.

მეორე ვარიაცია :

1 კგ  მწვანე ლობიო  ან დაკონსერვებული ფრანგული ლობიო

24 კბილი ნიორი

პიტნა,მარილი გემოვნებით

2 ს.კოვზი ბალზამიკო

100 გრ.ობის ყველი

ლიმონი

50 გრ.ნიგოზი

ზეთი

მომზადების წესები :

მოწალული  პარკი  ლობიო   მოვბრაწოთ ზეთში,ორი  წუთის შემდეგ მოვაყაროთ  ნივრის დაჭრილი კბილები,მარილი წიწაკა და მოვასხათ ლიმონის წვენი.

ლობიო გადმოვიტანოთ თასში და ცხელსვე მოვაყაროთ დაჭრილი პიტნა,დატეხილი ნიგოზი ,ობის ყველი .

სალათი გადავიტანოთ თეფშზე და მოვასხათ ბალზამიკო.

მწვანე ლობიოს არა დიეტური  სალათი – გარნირი თევზეულისათვის

1 კგ პარკი ლობიო.

6 კბილი ნიორი

100 გრ.კარაქი

4 მოხარშული კვერცხი

ნახევარი ფორთოხალი

მომზადების წესები :

მწვანე ლობიო გავრეცხოთ, დავჭრათ,მოვხარშოთ  ადუღებულ მარილწყალში 5 წუთი,გადავავლოთ ცივი წყალი( ფერის შესანარჩუნებლად).ლობიო დავწრიტოთ.

კარაქში მოვშუშოთ ნიორი,შემდეგ დავაყაროთ ლობიო და ერთად მოვბრაწოთ. მოვაყაროთ მარილი ,პაპრიკა და  დაჭრილი,კანგაცლილი  ფორთოხლის ლებნები.

მოხარშული კვერცხი შუაზე გავჭრათ.

სალათი თეფშზე გადმოვიტანოთ და მოვაწყოთ მოხარშული კვერცხი.

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here