მწვანე ლობიო დიეტური კერძების მოსამზადებლად მნიშვნელოვანი კომპონენტია. ის არ შეიცავს იმდენი რაოდენობის ცილებს, როგორც სხვა სახეობის ლობიო, მაგრამ იგი დაბალკალორიულია და მდიდარია ვიტამინებით.
ინგრედიენტები :
400 გრ.მწვანე ლობიო ან დაკონსერვებული ფრანგული ლობიო
4 კვერცხი
1 კბილი ნიორი
2 ს.კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები ;
მწვანე ლობიო გავრეცხოთ, დავჭრათ,მოვხარშოთ ადუღებულ მარილწყალში 5 წუთი,გადავავლოთ ცივი წყალი( ფერის შესანარჩუნებლად).ლობიო დავწრიტოთ.მოხარშული ლობიო ოდნავ შეგვიძლია მოვბრაწოთ ზეთში.
მოხარშული კვერცხი დავჭრათ წვრილად.
ნიორი დავჭყლიტოთ.
მწვანე ლობიოს მოვაყაროთ დაჭრილი კვერცხი,დაჭყლეტილი ნიორი,მარილი,მსუბუქად ამოვურიოთ.
მეორე ვარიაცია :
1 კგ მწვანე ლობიო ან დაკონსერვებული ფრანგული ლობიო
24 კბილი ნიორი
პიტნა,მარილი გემოვნებით
2 ს.კოვზი ბალზამიკო
100 გრ.ობის ყველი
ლიმონი
50 გრ.ნიგოზი
ზეთი
მომზადების წესები :
მოწალული პარკი ლობიო მოვბრაწოთ ზეთში,ორი წუთის შემდეგ მოვაყაროთ ნივრის დაჭრილი კბილები,მარილი წიწაკა და მოვასხათ ლიმონის წვენი.
ლობიო გადმოვიტანოთ თასში და ცხელსვე მოვაყაროთ დაჭრილი პიტნა,დატეხილი ნიგოზი ,ობის ყველი .
სალათი გადავიტანოთ თეფშზე და მოვასხათ ბალზამიკო.
მწვანე ლობიოს არა დიეტური სალათი – გარნირი თევზეულისათვის
1 კგ პარკი ლობიო.
6 კბილი ნიორი
100 გრ.კარაქი
4 მოხარშული კვერცხი
ნახევარი ფორთოხალი
მომზადების წესები :
მწვანე ლობიო გავრეცხოთ, დავჭრათ,მოვხარშოთ ადუღებულ მარილწყალში 5 წუთი,გადავავლოთ ცივი წყალი( ფერის შესანარჩუნებლად).ლობიო დავწრიტოთ.
კარაქში მოვშუშოთ ნიორი,შემდეგ დავაყაროთ ლობიო და ერთად მოვბრაწოთ. მოვაყაროთ მარილი ,პაპრიკა და დაჭრილი,კანგაცლილი ფორთოხლის ლებნები.
მოხარშული კვერცხი შუაზე გავჭრათ.
სალათი თეფშზე გადმოვიტანოთ და მოვაწყოთ მოხარშული კვერცხი.