1(10)
5/5

როგორ მოვამზადოთ დესერტები კულიჩის ორცხობილისაგან – 5 განსხვავებული რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

როცა აღდგომის დღესასწაული ჩაივლის,თითქმის ყველას გვრჩება  გამომშრალი კულიჩის ( ხატის პური) ნარჩენები , მათი გადაყრა კი  ძალიან დასანანია.ჩვენ შეგვიძლია მოვამზადოთ გამომშრალი  პასკის  ( სუხარი) ნაჭრებისაგან  საუკეთესო და გემრიელი დესერტები.

 ზარმაცების შარლოტკა

ინგრედიენტები :

გამომშრალი კულიჩის  ორცხობილა( სუხარი)

2 კვერცხი

2 ვაშლი

2 ს.კოვზი შაქარი

1 ს.კოვზი საფანელი

1 ს.კოვზი მარგარინი

1,5 ჭიქა რძე

0,5 შავი ქლიავის ჩირი

0,5 ჭიქა ნიგოზი

მომზადების წესები :

გამომშრალი კულიჩი დავჭრათ ნაჭრებად.

შაქარი და კვერცხი ავთქვიფოთ,შევურიოთ რძე.

ვაშლი გავრეცხოთ,გავთალოთ,გული გამოვაცალოთ და დავჭრათ .

შავი ქლიავი გავრეცხოთ,დავასხათ ცხელი წყალი,ცოტა ხნით გავაჩეროთ ,შემდეგ დავწრიტოთ ან შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.

გულსართის დამზადება: შევურიოთ დაჭრილი შავი ქლიავი,ვაშლი და დატეხილი თხილი.

ფორმას ფსკერზე და გვერდებზე  მოვაუსვათ ცხიმი ,მოვაყაროთ საფანელი .

კულიჩის ნაჭრები დავალბოთ კვერცხისა და რძის ნარევში.

ფორმის ფსკერზე და გვერდებზე  ერთ ფენად დავაწყოთ დამბალი კულიჩის ნაჭრები,დავაყაროთ გულსართი ,დავაწყოთ ზემოდან კულიჩის ნაჭრები,მოვასხათ დარჩენილი კვერცხისა და რძის ნარევი.

გამოვაცხოთ ღუმელში 20-30 წუთი.

ჰაეროვანი პეროგი კულიჩის ნარჩენებისაგან

ინგრედიენტები :

350 გრ.კულიჩის ორცხობილა( სუხარი)

200 მლ.რძე

100-159 გრ.კარაქი

5 კვერცხი

60 გრ.კარაქი

100 გრ.არაჟანი

80 გრ.ნიგოზი

80 გრ.შოკოლადი

საფანელი

მომზადების წესები :

კულიჩის  ხმელი ნაჭრები დავალბოთ რძეში.

ფორმას წავუსვათ კარაქი და მოვაყაროთ საფანელი.

კარაქი გავალღოთ და გავაგრილოთ.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა მწიკ მარილთან ერთად.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, შევურიოთ არაჟანი და გამდნარი კარაქი.ეს მასა დავასხათ კულიჩის ნაჭრებს და კარგად დავაბლემდეროთ ხელის ბლენდერით,რომ არ დაგვრჩეს  კულიჩის მსხვილი ნაწილაკები.

ცომში შევურიოთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა ,დაჭრილი თხილი და შოკოლადი.

ცომი გადავიტანოთ ფორმაში და 200 გრადუსზე გამოვაცხოთ.

პეროგი გავაგრილოთ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კულიჩის ტორტი

ინგრედიენტები :

კულიჩის ორცხობილა ( სუხარი)

30% ნაღები 500 მლ

100 გრ.შაქარი

ხილის სიროფი

ატმის კონსერვი

მომზადების წესები ;

კულიჩის ნაჭრები დავნამოთ ხილის სიროფით.

ნაღები ავთქვიფოთ მყარ  პიკამდე და შევურიოთ შაქარი.

ფორმაში ფენა-ფენა ჩავალაგოთ კულიჩის ნაჭრები, ფენებს შორის და ზემოდან  წავუსვათ ნაღების კრემი და დავალაგოთ დაჭრილი ატმები.

ზედა ფენა გავაფორმოთ დაჭრილი ატმებით.

დესერტი  შევდოთ მაცივარში 6 საათი და ამის შემდეგ მივირთვათ.

ფორთოხლის დესერტი

ინგრედიენტები :

კულიჩის ნაჭრები

0,5 ჭიქა ფორთოხლის წვენი

1 30 % ჭიქა ნაღები

1/3 ჭიქა შაქრის პუდრა

ბანანი,კივი,ფორთოხალი

შოკოლადი,ლიქიორი

 მომზადების წესები :

ფორთოხლის წვენში ჩავყაროთ შაქარი და მივიყვანოთ ადუღებამდე,შაქრის გადნობამდე.

სიროფი გავაგრილოთ და შევურიოთ ლიქიორი.

მიღებული სიროფით დავნამოთ კულიჩის  ორცხობილის ნაჭრები

ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე,შევურიოთ შაქრის პუდრა და გავაციოთ.

ფორმებში ფენა-ფენა ჩავაწყოთ კულიჩის ნაჭრები,ფენებს შორის მოვასხათ კრემი,მოვაყაროთ დაჭრილი ხილი.

ზემოდან გავაფორმოთ გახეხილი შოკოლადით.

კულიჩის ორცხობილის ( სუხარის) პუდინგი

4 ნაჭერი კულიჩის ორცხობილა

50 გრ.კარაქი

2 ს.კოვზი შაქრის პუდრა

250 მლ.რძე

2 კცერცხი

70 გრ.შაქარი

ნახევარი ფორთოხლის ცედრა

ჯავზი გემოვნებით

შაქრიანი ვანილი გემოვნებით

დარიჩინი გემოვნებით

მომზადების წესები :

კარაქს შევურიოთ დარიჩინი,ჯავზი.

კულიჩის ორცხობილებს მოვაშოროთ ქერქი.

ფორმებს მოვუსვათ არომატული კარაქი ფსკერზე და გვერდებზე.

კარაქი წავუსვათ კულიჩის ორცხობილის ნაჭრებსაც და ცხიმიანი ზედაპირით ქვემოთ ჩავდოთ ფორმებში,მივადოთ გვერდებს.

რძე შევათფოთ,გავხსნათ შიგნით შაქრიანი ვანილი.

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან  ერთად გადნობამდე.

გათქვეფილ კვერცხს სათქვეფით შევურიოთ რძე.

კრემი დავასხათ ორცხობილებს და ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

თუნუქის ფირფიტაზე დავასხათ წყალი, ჩავაწყოთ ფორმები და 40-45 წუთი ვაცხობთ 180 გრადუსზე.

გამომცხვარი პუდინგი გავაგრილოთ და შემდეგ გადმოვაბრუნოთ თეფშზე.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here