FotorCreatedfgfg-600x337
5/5

როგორ შევღებოთ კვერცხი ბუნებრივი საღებავებით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

წითლად შეღებილი კვერცხი ქრისტეს აღდგომის სიმბოლოა.აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაული კი ყველაზე საყვარელი დღესასწაულია მართმადიდებელთათვის.მხიარული საგაზაფხულო ფერებით კვერცხების შეღებვა ბევრი დიასახლისის სადღესასწაულო ტრადიციაა.

                                                                                       ვარდისფერი

4 ჭიქა გახეხილი ჭარხალი

2 ს.კოვზი ძმარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ლიტრა წყალი

გახეხილი ჭარხალი ვხარშოთ 30 წუთი დაბალ ცეცხლზე,ხარშვის დროს დავუმატოთ მარილი და ძმარი.

ნახარში გადავწუროთ და ნაყენში მოვხარშოთ კვერცხები.

მოხარშული კვერცხი ბუნებრივ საღებავში გავაჩეროთ 20 წუთი და შემდეგ ამოვიღოთ.

                                                                                                           ყვითელი   

 

4 ს. კოვზი კურკუმა

2 ს.კოვზი ძმარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ლიტრა წყალი

კურკუმას  დავასხათ წყალი,ჩავყაროთ მარილი,ჩავასხათ ძმარი და დაბალ ცეცხლზე  30 წუთი ვხარშოთ.

გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ოდნავ გავაგრილოთ.საღებავში ჩავაწყოთ მოხარშული კვერცხები და გავაჩეროთ 20 წუთი.

თუ გვინდა კვერცხი შეიღებოს მკვეთრ ფრად,მაშინ შევდოთ 3-4 საათი მაცივარში.

                                                                                                        ლურჯი 

4 ჭიქა წვრილად დაჭრილი წითელი კომბოსტო

2 ს.კოვზი ძმარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ლიტრა წყალი

დაჭრილ წითელ კომბოსტოს დავასხათ  წყალი,ჩავყაროთ მარილი,ჩავასხათ ძმარი და დაბალ ცეცხლზე  30 წუთი ვხარშოთ.

გადმოვდგათ ცეცხლიდან ,გადავწუროთ .

საღებავში ჩავაწყოთ მოხარშული კვერცხები და გავაჩეროთ 20 წუთი.

თუ გვინდა კვერცხი შეიღებოს მკვეთრ ფრად,მაშინ შევდოთ 3-4 საათი მაცივარში.

                                                                                        სტაფილოსფერი

4 ჭიქა ხახვის ფურცელი

2 ს.კოვზი ძმარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

1 ლიტრა წყალი

ხახვის ფურცლებს დავაყაროთ მარილი,დავასხათ წყალი  და ვხარშოთ 45 წუთი დაბალ ცეცხლზე.ხარშვისას არ დაგვავიწყდეს ძმრის ჩასხმა.

ნახარში გავაგრილოთ ,ჩავაწყოთ კვერცხები ისე,რომ წყალში დაიფარონ და მოვხარშოთ.

მოხარშული კვერცხები შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.

როგორ შევღებოთ ფოთლებით მოხატული სააღდგომო კვერცხი

კვერცხის მოსახატად დაგვჭირდება სუფთა კაპრონის წინდა,ძაფი,ფოთლები და ხახვის ფურცლების ბუნებრივი საღებავი.

კვერცხს დავადოთ სველი ფოთოლი,დავადოთ კაპრონის ნაჭერი და ძაფით შევკრათ,რომ ხარშვისას არ დაიშალოს.

კვერცხები მოვხარშოთ ხახვის ფურცლების ნახარშში.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here