ინგრედიენტები :
ხაში :
0,5 ლიტრა რძე
2 ჭიქა ფქვილი
2 ს.კოვზი მშრალი საფუარი ან 50 გრ.ნედლი
1 ს.კოვზი შაქარი
ინგრედიენტები ცომისათვის :
200 გრკარაქი
2 ჭიქა შაქარი ( 260 გრ)
1 ს.კოვზი ზეთი
4 კვერცხი
200 გრ.შოკოლადი
ვანილი
40 გრ.ნუშის ფანტელები
1 ფორთოხალი
ქიშმიში გემოვნებით
დაახლოებით 1 კგ.ფქვილი,, ხაშთან ერთად 1300 გრ
ამ რაოდენობის ინგრედიენტებით გამოდის 4 დიდი ზომის კულიჩი.
მომზადების წესები :
ქიშმიში დავალბოთ ცხელ წყალში. დამბალ ქიშმიშს წყალი გადავუწუროთ და შევაშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.
ჯერ მოვამზადოთ ოპარა: თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,შაქარი და ფქვილი,გადავაფაროთ თავზე ,დავდოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ ამოფუებას.
კვერცხი შაქართან ერთად ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.
კარაქი გავადნოთ.
შოკოლადი გავადნოთ ორთლის აბაზანაზე.
აფუებულ ხაშს შევურიოთ ერთი ფორთოხლის წვენი და ცედრა, გოგლი – მოგლი, ქიშმიში, გამდნარი კარაქი, შოკოლადი . დაჭრილი ნუში და ფქვილი კარგად მოვურიოთ. ცომი უნდა ეწეპებოდეს ხელს.თავსახური დავაფაროთ,დავდოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ ცომის მეორედ ამოსვლას.
ამოსული ცომი ჩავზილოთ ,ისევ თავსახური დავახუროთ და დაველოდოთ მესამედ ამოსვლას.
ფორმებს მოვუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი და ნახევრამდე შევავსოთ ცომით. ფორმებს გადავაფაროთ და დაველოდოთ ცომის ამოსვლას.
კულიჩები გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.