medovyj-shokoladnyj-kulich-1140x755
5/5

სააღდგომო შოკოლადის კულიჩი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ხაში :

0,5 ლიტრა რძე

2 ჭიქა ფქვილი

2 ს.კოვზი მშრალი საფუარი ან 50 გრ.ნედლი

1 ს.კოვზი შაქარი

ინგრედიენტები ცომისათვის :

200 გრკარაქი

2 ჭიქა  შაქარი ( 260 გრ)

1 ს.კოვზი ზეთი

4 კვერცხი

200 გრ.შოკოლადი

ვანილი

40 გრ.ნუშის ფანტელები

1 ფორთოხალი

ქიშმიში გემოვნებით

დაახლოებით 1 კგ.ფქვილი,, ხაშთან ერთად 1300 გრ

ამ რაოდენობის ინგრედიენტებით გამოდის 4 დიდი ზომის კულიჩი.

მომზადების წესები :

ქიშმიში დავალბოთ ცხელ წყალში. დამბალ ქიშმიშს წყალი გადავუწუროთ და შევაშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.

ჯერ მოვამზადოთ ოპარა: თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,შაქარი და ფქვილი,გადავაფაროთ თავზე ,დავდოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ ამოფუებას.

კვერცხი შაქართან ერთად ავთქვიფოთ გათეთრებამდე.

კარაქი გავადნოთ.

შოკოლადი გავადნოთ ორთლის აბაზანაზე.

აფუებულ ხაშს შევურიოთ ერთი ფორთოხლის წვენი და ცედრა, გოგლი – მოგლი, ქიშმიში, გამდნარი კარაქი, შოკოლადი . დაჭრილი ნუში და ფქვილი კარგად მოვურიოთ. ცომი უნდა ეწეპებოდეს ხელს.თავსახური დავაფაროთ,დავდოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ ცომის მეორედ ამოსვლას.

ამოსული ცომი ჩავზილოთ ,ისევ თავსახური დავახუროთ და დაველოდოთ მესამედ ამოსვლას.

ფორმებს მოვუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი და ნახევრამდე შევავსოთ ცომით. ფორმებს გადავაფაროთ და დაველოდოთ ცომის ამოსვლას.

კულიჩები გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე და გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here