germanulipaska
5/5

გერმანული კულიჩი – მარტივი რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები :

1 კგ.ფქვილი

6 კვერცხი

4 კვერცხის გული

200 გრ.კარაქი

100 გრ. არაჟანი

350 გრ.შაქარი

15 გრ.შაქრიანი ვანილი

1 ლიმონი

1 ფორთოხალი

200 გრ.ქიშმიში

140 გრ.ცუკატები

ინგრედიენტები ხაშისათვის:

100 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი შაქარი

14 გრ.მშრალი საფუარი

200 მლ.რძე

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,შაქარი და ფქვილი.მასას გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას ასაფუებლად.

კვერცხები გავაცაკლავოთ გულებისაგან.

შაქარი გავყოთ 2 ნაწილად.

კვერცხის გულები გათეთრებამდე ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა ნახევარ შაქართან ერთად.

ფრთხილად შევურიოთ ათქვეფილი კვერცხის გულები და ცილა,შემდეგ დავაყაროთ  300 გრ. ფქვილი,დავუმატოთ ოპარა და მოვზილოთ ცომი.ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდოთ თბილ ადგილას.

კარაქი გავადნოთ,შევურიოთ არაჟანი,ციტრუსების ცედრა,1/3 ლიმონის წვენი,.ეს ნარევი დავასხათ ცომს,დავუმატებთ დანარჩენ ფქვილს და მოვზილოთ.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,კარგად მოვზილოთ. მივიღებთ რბილ ცომს,რომელიც ოდნავ ეწეპება ხელებს. შემდეგ შევურიოთ ცუკატები და ქიშმიში ,გადავაფაროთ და 1,5 გავაჩეროთ თბილ ადგილას.

ფორმებს წავუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი,ცომით 1/3 ავავსოთ,დაველოდოთ ამოსვლას,გადავუსვათ კვერცხის ცილა და 160 გრადუსზე გამოვაცხოთ 60 წუთი.

გამომცხვარი კულიჩი გავაფორმოთ  ცილოვანი მინანქრით ან შაქრის მინანქრით.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here