ინგრედიენტები :
1,5 კგ კულიჩის ცომი
გულსართისათვის:
500 გრ.ნიგოზი ან თხილი
150 გრ.შაქარი
150 გრ.ქიშმიში
50 გრ.კაკაო
სიროფი :
100 მლ.წყალი
30 მლ.შავი რომი
100 გრ.შაქარი
მომზადების წესები :
მოვადუღოთ სიროფი,ჩავასხათ რომი და აუცილებლად გავაგრილოთ.გრილ სიროფში ჩავყაროთ ქიშმიში.ეს ნაბიჯი აუცილებელია,რომ ცხობისას ქიშმიშმა ცომიდან სისველე არ აიღოს . თასს გადავაფაროთ თავზე და მთელი ღამით შევინახოთ მაცივარში.
ქიშმიში გადავწუროთ და საწურზე დავწრიტოთ.
ნიგოზი გავატაროთ მსხვილ ბადეში.
შაქარი, კაკაო,ნიგოზი,ქიშმიში შევურიოთ.
კულიჩის ცომი დავყოთ 300 გრამიან გუნდებათ.
ცომი გავაბრტყელოთ,წავუსვათ გულსართი.ნაპირებიდან 2 – 3 სანტიმეტრი დავტოვოთ ნიგვზის გარეშე და გადავახვიოთ რულეტი.
რულეტი გადავიტანოთ საცხობ ფირფიტაზე ,გადავაფაროთ და დაველოდოთ ამოსვლას.ამოსულ ცომს ფრთხილად გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ.
თუ შევამჩნევთ ძალიან იბრაწება,გადავაფაროთ ფოლგა და 140 გრადუსამდე დავწიოთ ტემპერატურა.
წაიკითხეთ კულიჩის ცომის რეცეპტი .