Kruffin sweet pastry - Easter recipe. Traditional food on the holiday table - bread cake with candied Kraffin and easter eggs.
5/5

კულიჩი ”კრაფინი” – თანამედროვე უცხოური სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

650 გრ.ფქვილი

200 მლ.რძე

12 გრ.საფუარი

3 კვერცხის გული

2 დიდი ზომის კვერცხი

50 მლ.ფორთოხლის წვენი

30 გრ.თაფლი

130 გრ.შაქარი

1 ფორთოხლის ცედრა

1 ლიმონის ცედრა

130 გრ.კარაქი

ვანილი

მწიკვი მარილი

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ 1 სუფირს კოვზი შაქარი და საფუარი. დაველოდოთ საფუარის გააქტიურებას,აქაფებას.

კვერცხის გულები, კვერცხი, შაქარი და მარილი ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე.

350 გრ.ფქვილი ჩავყაროთ თასში,გავაკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავასხათ საფუარი, ფორთოხლის წვენი, გათქვეფილი კვერცხი  შაქართან ერთად,ჩავყაროთ ფორთოხლის და ლიმონის ცედრა, დავუმატოთ ვანილი, თაფლი და დავიწყოთ ცომის მოზელვა. თანდათანობით შევაზილოთ დარჩენილი ფქვილი და 80 გრ.გამდნარი კარაქი.

თუ ცომი თხელი გამოგვივა, შევაზილოთ კიდევ 100-200 გრ.გაცრილი ფქვილი.

ცომი გადმოვიტანოთ მაგიდაზე,ფქვილი მეტი არ დავუმატოთ და დავამუშაოთ მაგიდაზე 10-15 წუთი.ცომი ხელზე არ უნდა გვეწეპებოდეს.

ცომი მოვათავსოთ თასში,გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ ამოფუებამდე.

ინგრედიენტები შიგთავსისათვის :

120 გრ.ფქვილი

120 გრ.შაქარი

60 გრ.კარაქი

50 გრ.მუქი ქიშმიში

50 გრ.ცუკატები

50 გრ.თეთრი ქიშმიში

ოთახის ტემპერატურაზე გამდნარი კარაქი,შაქარი და ფქვილი შევურიოთ ერთმანეთს. მასა ხელით ავაფხვიეროთ.გავყოთ 4 ნაწილად.

ქიშმიში წინასწარ გავრეცხოთ, გავამშრალოთ.

ცომი გავყოთ 4 გუნდად ,გადავაფაროთ და დავასვენოთ 10-15 წუთი.

თითოეული გუნდა გავაბრტელოთ ძალიან თხლად,წავუსვათ კარაქი, ( გადავანაწილოთ 50 გრ. )მოვაყაროთ აფხვიერებული ცომის მეოთხედი ,ქიშმიში და გადავახვიოთ რულეტივით.

თუთოეული ბასრი დანი თ  ჩავჭრათ სიგრძეზე, ბოლო ნაწილი ( კუდი) დავტოვაოთ ჩაუჭრელი.ერთი ნახევარი გადავახიოთ ნიჟარასავით კუდამდე,მეორე ნახევარიც ასევა გადავახვიოთ და დავადოთ პირველ ნიჟარას,მივცეთ სიმაღლე.

მოლო ნაწილი ჩავმალოთ.

კრაფინი გადავიტანოთ ფორმებში,გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ 30 წუთი.

გამოვაცხოთ კულიჩი კრაფინი 180 გრადუსზე 30 წუთი.

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here