b601db81 (1)
5/5

ბოსტნეულის წვნიანი ყაბაყით – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ქართული ბოსტნეულის სუპი იმდენად ნოყიერია, რომ მასში ხორცის არ არსებობა  არ შეიმჩნევა . ასეთი სუპის  მირთმევა მათაც შეუძლიათ , ვინც არ მარხულობს, მაგრამ ჯანსაღი კვება  ურჩევნია.

ინგრედიენტები :

120 გრ.ხახვი

120 გრ.წითელი ბულგარული

120 გრ.სტაფილო

12 გრ.ნიორი

170 გრ.კარტოფილი

170 გრ.წითელი ლობიო კონსერვირებული

120 გრ.ყაბაყი

120 გრ.ნიახურის ძირები

50 მლ.ზეითუნის ზეთი

50 მლ.ზეთი

15 გრ.ოხრახურშის ფოთლები

1 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

20 გრ.მარილი

2,5 ლიტრა წყალი

1 გრ.ხმელი სუნელი

მომზადების წესები :

კარტოფილი,სტაფილი,ყაბაყიკანიანად,ნიახურის ძირები,ხახვი დავჭრათ კუბებად.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და მასში მოვშუშოთ საშუალო ცეცხლზე სტაფილო,შევეცადოთ არ დაგვეწვას.

ქვაბში ჩავამატოთ ხახვი,მოვშუშოთ და შემდეგ ჩავდოთ ნიორი ზუსტად ერთი წუთი.ნიორი გამოუშვებს არომატს,მაგრამ არ უნდა დაიწვას.

შემდეგ ჩავამატოთ ქვაბში ბულგარული,ნიახური,ყაბაყი და ნახევარდ მოვამზადოთ.

ქვაბში ავადუღოთ წყალი,გადავიტანოთ მოშუშული პროდუქტი,მივიყვანოთ ადუღებამდე და ნახევრად მოვხარშოთ.

კერძს დავუმატოთ ლობიო,ყაბაყი და ვადუღებთ 3 წუთი.ბოლოს კერძში ჩავყაროთ ხმელი სუნელი,მარილი,წიწაკა.წვნიანს  სუფრასთან  მიტანის წინ წვნიანს მოვაყაროთ დაჭრილი ოხრახურში.

წყარო: https://www.gastronom.ru. რეცეპტის ავტორია რუსეთში მოღვაწე  შეფმზარეული რუსუდან შამათავა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here