ინგრედიენტები :
1 კგ.კარტოფილი
5 კვერცხი( 1 მთელი+ 4კვერცხის გული)
100 გრ.კარაქი
1 ჩ.კოვზი მარილი
1/4ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი
მომზადების წესები :
კვერცხი და კვერცხის გულები ავთქვიფოთ ,შევურიოთ გაზზე გამდნარი კარაქი.
კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ,მოვხარშოთ მარილიან წყალში,ნახარში გადავწუროთ და დავწყლიტოთ.
პიურეს სევურიოთ კვარცხიანი და კარაქიანი მასა,დავუმატოთ მუსკატის კაკალი.
პიურე გადავიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში,დავსვათ ღუმელის ტაფაზე ( დაფარებული გვაქვს ცხიმიანი ქაღალდი) და გამოვაცხოთ 220 გრადუსზე.
ეს კერძი ძალიან გემრიელია!
0