მსუყე და წარმოუდგენლად გემრიელი მწყემსის ღვეზელი – ცხვრის, კარტოფილისა და ფეტა ყველისგან დამზადებული. იცით, როგორ უნდა მოამზადოთ ეს კერძი?
ინგრედიენტები :
ბატკანი – 300 გრ;
ფქვილი – 1 სუფრის კოვზი
ხახვი – 1 ცალი;
სტაფილო – 1 ცალი;
ტომატის პასტა – 2 სუფრის კოვზი
კარტოფილის პიურე – 400 გრ;
ხმელი ორეგანო ,ქონდარი,მაიორანი გემოვნებით ;
ნაღები – გემოვნებით;
კარაქი – გემოვნებით;
ბულიონი – გემოვნებით;
ყველი ბრინზა ან ფეტა – გემოვნებით;
წიწაკა – გემოვნებით;
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ბატკნის ხორცს ნაჭრები ჩავდოთ ქვაბში,მოვაყაროთ მარილი,დაჭრილი ხახვი,სტაფილო,ორეგანო,ქონდარი,მაიორანი და 10 წუთი ვშუშოთ.
მოშუშულ ხორცს დავუმატოთ ფქვილი,ტომატ-პასტა,ბულიონი და ცეცხლზე გავაჩეროთ 5 წუთი.შემდეგ გადმოვდაგათ ცეცხლიდან.
წაიკითხეთ ღვეზელების რეცეპტები.
კარტოფილისგან მოვამზადოთ პიურე დავუმატოთ ნაღები და კარაქი.
ფორმაში გადავიტანოთ ხორცი,ზემოდან მოვათავსოთ კარტოფილის პიურე ,ზემოდან მოვაყაროთ ყველი ბრინზა( თუ სურვილი გვაქვს)და პეროგი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.