ინგრედიენტები :
სტაფილო – 1 ცალი;
ჭვავის ფქვილი – 0.3 ჭიქა;
შვრია – 1 ჭიქა;
თხილი – 85 გ;
ქოქოსის ზეთი – 0.5 ს კოვზი .;
მუქი ქიშმიში – 60 გ;
ნეკერჩხლის სიროფი – 3 ს კოვზი.;
ჯანჯაფილის ფესვი – 0,5 ჩ.კოვზი;
ზღვის მარილი – დანის წვერი;
გამაფხვიერებელი – 0,5 ჩ / კ.
მომზადების წესები :
სტაფილო გავრეცხოთ და გავხეხოთ, დავუმატოთ შვრიის ფქვილი, დაჭრილი თხილი, ჭვავის ფქვილი, წვრილად დაჭრილი ქიშმიში, მარილი, გამაფხვიერებელი, კარგად მოურიოთ.
ცალკე თასში ავურიოთ ქოქოსის ზეთი (წინასწარ გავაცხელოთ წყლის აბაზანაში გამოყენებამდე), ნეკერჩხლის სიროფი, წვრილად გახეხილი ჯანჯაფილის ფესვი.
ჩვენ ორივე ნაზავი გავაერთიანოთ, კარგად ავურიოთ.
გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსამდე.
მაფინების ფორმებში ცომი გავანაწილოთდა გამოვაცხვოთ 15 წუთის განმავლობაში.
ეს სამარხვო კექსები,ქაფქეიქები ძალიან გემრიელია!