ინგრედიენტები :
500 გრ. შაქარი
250 გრ.კარაქი
6 კვერცხი
250 მლ.არაჟანი
1/2 ჩ. კოვზი სოდა
480 გრ.ფქვილი
100 გრ.ცუკატები
100 გრ.ქიშმიში
1/4 ჩ.კოვზი დარიჩინი
მომზადების წესები :
შაქარი და დარიჩინი შევურიოთ.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ ,შევათქვიფოთ შაქარი და ოთახის ტემპერეატურაზე დარბილებული კარაქი.
მასას შემდეგ დავუმატოთ არაჟანი,ფქვილი და სოდა ლიმონის წვენით.
ქიშმიში დავარბილოთ 5 წუთი ცხელ წყალში,გადავწუროთ და ქაღალდის ხელსახოცზე შევამშრალოთ.ცუკატები და ქიშმიში ამოვსვაროთ ფქვილში და შევურიოთ ცომს.
ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა და ულუფობით შევურიოთ ცომს.
ფორმას წავუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი,გადავიტანოთ ცომი და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ვაცხობთ.
ცუკატები :
2 ფორთოხლის ქერქი
1 ლიმონის ქერქი
1 ჩ.კოვზი მარილი
225 გრ.შაქარი
125 მლ.წყალი
1 ლიმონის წვენი
მომზადების წესები :
ლიმონისა და ფორთოხლის ქერქს დავასხათ ცხელი წყალი,ჩავყაროთ მარილი და ვადუღოთ 10 წუთი.წყალი გადავღვაროთ, გავავლოთ გამდინარე წყალში ,დავასხათ ისევ ცივი წყალი და ეხლა მარილის გარეშე ვადუღოთ კიდევ 10 წუთი.
მოვადუღოთ სიროფი, დავუმატოთ ლიმონის წვენი,ჩავაწყოთ შიგნით ლიმონისა და ფორთოხლის ქერქი , ვადუღოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე 15 წუთი.ცუკატები გადავწუროთ თუშფალანგზე, დავაწყოთ პერგამენტზე გამოვაშროთ ოთახის ტემპერატურაზე და ამოვსვაროთ შაქრის პუდრაში.
მზა ცუკატები შევინახოთ მინის ქილაში და დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი.