94515466
5/5

ტორტი ” შავი პრინცი ” – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 არაჟნის ტორტი “შავი პრინცი” – შესანიშნავი დესერტი შოკოლადის ბისკვიტით,გაჟღენთილი არაჟნის ნაზი კრემით. წაიკითხეთ , თუ როგორ უნდა მოამზადოთ არაჟანი ტორტი სახლის პირობებში.

ინგრედიენტები:

3 კვერცხი

140 გრ.ფქვილი

200 გრ.შაქარი

200 გრ.არაჟანი ან კეფირი

2 ს.კოვზი კაკაო

1 ჩ.კოვზი სოდა 1 ს. კოვზი ლიმონის წვენით

კრემი :

250 გრ.კარაქი

200 გრ.არაჟანი

ნახ.ჭიქა შაქარი

მომზადების წესები :

ფქვილში შევურიოთ კაკაო.

კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ ერთად,შემდეგ დავუმატოთ არაჟანი,სოდა ლიმონის წვენით და მშრალი ინგრედიენტები .

ფორმას მოვუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი,ჩავასხათ ცომი და 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ.

გამომცხვარი ბისკვიტი  გავაციოთ  და გავჭრათ შუაზე.

კრემის მომზადება: კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ კარგად,შაქრის გადნობამდე და მერე შევათქვიფოთ არაჟანი.

 წაიკითხეთ  სხვა გემრიელი არაჟნის კრემის რეცეპტი.

გაჭრილ ტორტს შუაში,გვერდებზე და ზემოდან წავუსვათ კრემი და გავაფორმოთ  სურვილისამებრ.

 

 

 

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here