ინგრედიენტები :
3 კგ.საქონლის ნაწლავი და ფაშვი
ცოტა ბადექონი
6 თავი ხახვი
6 კბილი ნიორი
2-3 ჩ.კოვზი ქონდარი
2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი
2 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი
მარილი გემოვნებით
წითელი დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
ნახევარი ბროწეული
2 პატარა კონა ქინძი
მომზადების წესები :
კარაგად გარეცხილი ნაწლავები მოვხარშოთ და წვრილად დავჭრათ.
ხახვი დავჭრათ რკალებად.
ქინძი წვრილად დავჭრათ.
წვრილად დავჭრათ ბადექონი და სქელძირიან ქვაბში გავადნოთ.ცხიმში მოვშუშოთ,შემდეგ დავაყაროთ დაჭრილი ნაწლავები,ცოტა ხანი კიდევ ვშუშოთ,ვუზამთ სუნელებს , წვრილად დაჭრილ ქინძს ,მარილს და წიწაკას.მეგრულ კუჭმაჭს, ჯურჯანს მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები და მივირთვათ ცხლად ღომთან ერთად.
0