02506555
5/5

ფორთოხლის ნამცხვარი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ცომისათვის:

450 გრ.ფქვილი

225 გრ.შაქარი

125 გრ.გაზზე გამდნარი კარაქი

3 კვერცხი

10 გრ.გამაფხვიერებელი

3 დიდი ზომის ფორთოხლისგან გამოწურული წვენი

1 ფორთოხლის ცედრა

მწიკვი მარილი

ინგრედიენტები კრემისათვის :

33% 400 გრ.ნაღები

300 გრ.მასკარპონე

1 ფორთოხლის ცედრა

80 გრ.შაქარის პუდრა

ინგრედიენტები სარკისებური მინანქრისათვის:

360 გრ.შედედებული რძე

120 მლ.ფორთოხლის წვენი

30 მლ.ლიმონის წვენი

11. გრ ჟელატინი

60 მლ.წყალი

სტაფილოსფერი საღებავი

მომზადების წესები :

გავახუროთ რუმელი180 °С.

2) მოვამზადოთ ბისკვიტი:თასში შევურიოთ ფქვილი,გამაფხვიერებელი,ფორთოხლის ცედრა .

3) ცილა და გული გავაცალკავოთ.ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა მყარ პიკამდე.

4)გულებს დავუმატოთ შაქარი,გამდნარი კარაქი და ფოთოხლის ცედრა .კარაგდ მოვურიოთ,ულუფობით შევათქვიფოთ ჯერ მშრალი ინგრედიენტები და შემდეგ დავუმატოთ  გათქვეფილი კვერცხის ცილა.

5)მზა ცომი ჩავასხათ 25х33 სმ . 6) ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთი.

7) მზა ბისკვიტი გავაციოთ.

8)მოვამზადოთ კრემი: მასკარპონე და ნათები 2 წუთი ვთქვიფოთ,შემდეგ შევურევთ შაქრის პუდრას და ცედრას.ვთქვიფოთ მყარ პიკამდე.

9)ბისკვიტიდან  6 სმ .  დიამეტრის რგოლები გამოვჭრათ ჭიქით.გამოგვივა 12 ცალი და თითოეული გავჭრათ შუაზე.

ნამცხვრებს შუაში,გვერდებზე და ზემოდან წავუსვათ კრემი.

11) ნამცხვრები ერთი საათი შევდოთ მაცივარში.

12) მოვამზადოთ სარკისებრი მინანაქრი :ჟელატინს დავასხათ წყალი და 10 წუთი გავაჩეროთ ასაფუებლად და შემდეგ  15 წამი გავადნოთ მიკროტალღურ ღუმელში.

13) ოთახის ტემპერატურის შედედებული რძე,ფორთოხლის,ლიმონის წვენი ,გამდნარი ჟელატინი ერთდროულად ავთქვიფოთ.

14) მიღებული მას 5-10 წუთი შევდოთ მაცივარში

15) ნამცხვრებს გადავასხათ სარკისებური მინანქარი და შემდეგ კრემით მოვრთოთ.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here