ინგრედიენტები :
75მლ.რძე
210 გრ.შაქარი
100 გრ.კარაქი
400 გრ.ფქვილი
1 კვერცხი
1/3 ჩ.კოვზი სოდა
7 გრ.შაქრიანი ვანილი
1 კვერცხის გული
1 ს.კოვზი წყალი
მომზადების წესები :
გაცრილ ფქვილში შევურიოთ სოდა.
ქვაბში ჩავასხათ რძე ,ჩავყაროთ შაქარი და შაქრიანი ვანილი,მოვადუღოთ სიროფი დაბალ ცეცხლზე და გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.
დარბილებული კარაქი 3-4 წუთი ვთქვიფოთ მიქსერით,შევათქვიფოთ სიროფი და დავუმატოთ ფქვილი.ცომი ხელით მოვზილოთ სწრაფად.
ცომი გავაბრტყელოთ 6-7 სმ სისქეზე,გამოვჭრათ ფორმით კორჟიკები.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავაწყოთ კორჟიკები,გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული ( კვერცხის გულს წყალი შევურიოთ),მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და 12-15 წუთი ვაცხობთ 200 გრადუსზე.
0