molochnie-korjiki-s-vanilyu-9 (1)
5/5

კორჟიკი – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

75მლ.რძე

210 გრ.შაქარი

100 გრ.კარაქი

400 გრ.ფქვილი

1 კვერცხი

1/3 ჩ.კოვზი სოდა

7 გრ.შაქრიანი ვანილი

1 კვერცხის გული

1 ს.კოვზი წყალი

მომზადების წესები :

გაცრილ ფქვილში შევურიოთ სოდა.

ქვაბში ჩავასხათ რძე ,ჩავყაროთ შაქარი და შაქრიანი ვანილი,მოვადუღოთ სიროფი დაბალ ცეცხლზე და გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

დარბილებული კარაქი 3-4 წუთი ვთქვიფოთ მიქსერით,შევათქვიფოთ სიროფი და დავუმატოთ ფქვილი.ცომი ხელით მოვზილოთ სწრაფად.

ცომი გავაბრტყელოთ 6-7 სმ სისქეზე,გამოვჭრათ ფორმით კორჟიკები.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავაწყოთ კორჟიკები,გადავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული ( კვერცხის გულს წყალი შევურიოთ),მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და 12-15 წუთი ვაცხობთ 200 გრადუსზე.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here