ინგრედიენტები :
პიცის ცომი
800 გრ.კონსერვირებული პამიდორი თავისივე წვენით
30 მლ.ზეითუნის ზეთი
450 გრ.ყველი მოცარელა
450 გრ.ლორი
240 გრ.სოკო შამპინიონი
ორეგანო იგივე თავშავა,იყიდება სუპერმარკეტებში
შავი დაფქული წიწაკა
მწვანე რეჰანი იგივე ბაზილიკი
მარილი
მომზადების წესები :
პამიდორს კანი გავაცალოთ და ჩანგლით დავსრისოთ.პიურეს დავუმატოთ ზეითუნის ზეთი,ორეგან,ბაზილიკი,შავი დაფქული წიწაკა .
ლორი დავჭრათ თხლად.
მოცარელა ხელით დავანაწევროთ.
სოკო დავჭრათ თხლად.
გაბრტყელებულ ცომს წავუსვათ პამიდვრის პიურე,მოვაყაროთ შამპინიონები და 10 წუთი 230 გრადუსზე გამოვაცხოთ,შემდეგ მოვაყრით ლორს და ყველს და ისევ 3-4 წუთი გამოვაცხობთ.
სუფრაზე მიტანის წინ მოვასხათ ზეითუნის ზეთი და გავაფორმოთ ბაზილიკით.
ზოგიერთი იტალიელი შეფ – მზარეული აფორმებს ისპანახის ფოთლებით და სუფრაზე მიტანის წინ მოასხამს ცხელ პიცას ფორთოხლის წვენს.
ასევე მოგეწონებათ : როგორ მოვამზადოთ პიცის ცომი