ინგრედიენტები :
150 მლ.მდუღარე წყალი
250 გრ.ფქვილი
2 ს.კოვზი ზეთი
1 გრ.მარილი
მომზადების წესები :
ადუღებულ წყალში გავხსნათ მარილი.
თქვილი ჩავყაროთ თასში, შუაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება,შიგნით ჩავასხათ ზეთი ,დავასხათ ადუღებული წყალი და კოვზით წრიული მოძრაობებით ვურიოთ.
თასს დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ გაგრილებამდე.
როგორც კი შევძლებთ ხელის მიკარებას,ცომი გადმოვიტანოთ დაფაზედა მოვზილოთ.ვზილოთ 15 წუთი.
ცომს გადავაფაროთ ტი;ლო და აუცილებლად გავაჩეროთ ნახევარი საათი.ცომი გახდება ძალიან ელასტიკური და პლასტელინივით წელვადი.რაც მთავარია,ამ წესით მომზადებული ცომი გაბრტყელებისას არ იხევა და ხარშვისას არ სკდება.
ამ ცომით შესაძლებელია, გავაკეთოთ პელმენები,ხინკლები ,ვარენიკები და ჩებურეკები.
1+