ინგრედიენეტები :
6 კვერცხი
1 ჭიქა შაქარი
2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი
1 ჩ.კოვზი ლიმონის ცედრა
1 ჩ.კოვზი უნალექო ყავა
2 ს.კოვზი ცხელი წყალი
2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი
1/2 ჭიქა ფქვილი
1/4 ჩ.კოვზი მარილი
მომზადების წესები :
ყავა გავხსნათ ცხელ წყალში.
ფქვილს შევურიოთ გამაფხვიერებელი და მარილი.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ,ლიმონის წვენთან და ცედრასთან ერთად,შევათქვიფოთ ფქვილი,ყავა და შევურიოთ ცალკე ათქვეფილი კვერცხის ცილა.
22 სმ დიამეტრის ფორმას წავუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი,ჩავასხათ ცომი და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20 წუთი.
გაგრილებული ბისკვიტი გავჭრათ 3-4 ნაწილად და ფენებს წავუსვათ ყავის მინანქარი.
ყავის მინანქარი:
1/2 ჭიქა შაქარი
1/4 ჭიქა მაგარი ყავა( 1/4 ჭიქა წყალი+1 ს.კოვზი უნალექო ყავა)
1/4 ჭიქა ყავის ლიქიორი
155 გრ.კარაქი
3 კვერცხის გული
მაგარ ყავაში გავხსნათ შაქარი,ჩავასხათ ლიქიორი და მოვადუღოთ სქელი სიროფი.
ცხელი სიროფი წვეთ-წვეთობით ჩავასხათ კვერცხის გულებში და თან ვთქვიფოთ მიქსერით.
ცალკე ავთქვიფოთ დარბილებული კარაქი გათეთრებამდე და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ კვერცხის გულისა და ყავის მასა.
ტორტ მოკოს ყავის მინანქარი წავუსვათ გვერდებზეც,ზემოდან და მოვრთოთ სურვილისამებრ.