makedoniakartofili2
5/5

მაკედონიურად შემწვარი კარტოფილი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

2 კვერცხი

8 გრ.კვლიავი

8 გრ.პაპრიკა

8 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

3.გრ.ნივრის ფხვნილი

10 გრ.მარილი

70 გრ.ზეთი

10 გრ.ნაღების კარაქი

მომზადების წესები:

საშუალო ზომის კარტოფილები გავთალოთ და თითოეული გავჭრათ მოგრძო ფორმის 8 ნაწილად.

ტაფაზე დავასხათ ზეთი,გავახუროთ და 10 წუთი შევწვათ კარტოფილები.

შემწვარ  კარტოფილებს მოვაყაროთ მარილი.

კვერცხის ცილა ამოვიყვანოთ მიქსერით მყარ პიკამდე.

ათქვეფილ ცილაში ჩავყაროთ კვლიავი,პაპრიკა,შავი დაფქული წიწაკა,ნივრის ფხვნილი.

შემწვარი კარტოფილები დავყაროთ ქაღალდის ხელსახოცზე და შემდეგ ამოვსვაროთ კვერცხის ცილაში.

ფორმის ძირს წავუსვათ კარაქი,დავალაგოთ კვერცხის ცილაში ამოსვრილი  კარტოფილები .

გამოვაცხოთ ღუმელში  180 გრადუსზე 30 წუთი.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here