FORGOT YOUR DETAILS?

ხრაშულა კარტოფილის მწვადი

ინგრედიენტები:

1 კგ.ვარდისფერი კარტოფილი

250 გრ.ბეკონი

1/2 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1/2 ჩ.კოვზი თეთრი დაფქული წიწაკა

2 ჩ.კოვზი მარილი

30 მლ.ზეთი

მომზადების წესები:

ღუმელი გავახურო 250 გრადუსზე.

კარტოფილი გავრეცხოთ და კანიანად დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად .

თასში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ  დაფქული თეთრი და შავი  წიწაკის მარცვლები,ჩავაწყოთ კარტოფილები და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.

ბეკონს მოვაშოროთ ქერქი,დავჭრათ 5 მმ სისქის ნაჭრებად.

წალამზე ან შამფურზე   წამოვაგოთ  რიგ-რიგობით კარტოფილის რგოლი და ბეკონი.წალამს თავში და ბოლოში შემოვახვიოთ ფოლგა.

კარტოფილის მწვადი გამოვაცხოთ 30 წუთი 200 გრადუსზე.

 

0

274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *