ინგრედიენტები :
500 გრ.კარტოფილი
100 გრ.კარაქი
100 გრ.ხაჭო
40 მლ.რძე
400 გრ.თევზის ფილე
2-3 ტოტი მწვანე ხახვი
1 ლიმონი
40 მლ.ზეთი
10 გრ.მარილი
3 გრ.შავი დაფქული წიწაკა
მომზადების წესები :
თევზის ფილე ოთხკუთხედებად დავჭრათ და ზეთში შევწვათ.
კარტოფილი გავრეცხოთ ,გავთალოთ და მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ.,მოვასხათ ლიმონის წვენი,რომ არ გამუქდეს,მოვაყაროთ ნახ.ჩ.კოვზი მარილი.გახეხილი კარტოფილი მარლაში გავწუროთ,ზედმეტი სითხის მოსაშორებლად.
ავიღოთ მეორე ტაფა,გავადნოთ კარაქი.
გაწურულ კარტოფილს შევურიოთ გამდნარი კარაქი და შავი დაფქული წიწაკა.
კარაქიან ტაფაზე დავახათ ზეთი და დავდოთ 2 ს.კოვზი კარტოფილი.კოვზით გავაბრტყელოთ თხლად და გამოვაცხოთ კარტოფილის ბლინჩიკები.კარტოფილის ბლინჩიკები შევწვათ ორივე მხრიდან 3-3 წუთი.
მოვამაზდოთ გულსართი:მწვანე ხახვი დავჭრათ,ხაჭოს შევურიოთ რძე და მსუბუქად კოვზით გავსრისოთ,დავუმატოთ ნახ.ჩ.კოვზი მარილი და შემწვარი თევზი.
კარტოფილის ბლინის ნახევარზე მოვათავსოთ 1 ს.კოვზი გულსართი,მეორე ნახევარი გადმოვკეცოთ,შევახვიოთ სალათის ფურცლებში და მივირთვათ გემრიელად.