ინგრედიენტები :
500 გრ.კარტოფილი
100 გრ.კონსერვირებული ანანასი
1 ლიმონი
250 გრ.ქათმის ფილე
120 მლ.არაჟანი
50 გრ.ნიგოზი
40 მლ.ზეთი
სალათის ფურცლები
12 გრ.ქარი
3 გრ.კურკუმა
1 ნივრის კბილი
1 პატარა კონა ქინძი
1 დაფნის ფოთოლი 10 გრ.მარილი
მომზადების წესები :
გარეცხილი კარტოფილი მუნდირიანად დავჭრათ 8 ნაწილად.
კარტოფილის ნაჭრები ჩავყაროთ თასში ,მოვასხათ ზეთი,1 ს.კოვზი ლიმონის წვენი,მოვაყაროთ ნახევარი ჩაის კოვზი კურკუმა,ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი,კარგად ავურიოთ.
ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,დავყაროთ კარტოფილის ნაჭრები და 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ 15 წუთის განმავლობაში.
ფოლგაში შევახვიოთ ქათმის ფილე და 1 დაფნის ფოთოლი,შევდოთ ღუმელში და შევწვათ.
1 ნივრის კბილი,6 ს,კოვზი არაჟანი,1 კონა ქინძი,1 ს.კოვზი ლიმონის წვენი,ნახევარი ჩ.კოვზი ქარი,ნახევარი ჩ.კოვზი მარილი დავაბლენდეროთ.
ქათმის ფილე და ანანასის რგოლები დავჭრათ ოთხკუთხედებად.
შემწვარი კარტოფილის ნაჭრები, დაჭრილი ქათმის ფილე,ანანასის რგოლები ჩავყაროთ თასში,მოვასხათ სოუსი და მოვურიოთ.
ბლინისაგან მომზადებულ თასებში ჩავაფინოთ სალათის ფურცელი ,ჩავდოთ სალათა,დაახლოებით 3-4 კოვზი და მოვაყაროთ დატეხილი ნიგოზი.
სულ ესაა,გემრიელად მიირთვით!