content_gingerbread_men1__econet_ru
5/5

საახალწლო თაფლაკვერი (“პრიანიკი) – ზუსტი რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

ცომი

100 გრ.შაქარი კარამელისათვის

150 გრ.შაქარი

100 მლ.წყალი

100 გრ.თაფლი

80 გრ.კარაქი

5 გრ.სოდა

40 გრ. კვერცხის გული (2 ცალი)

10 გრ.დარიჩინი

10 გრ.ჯანჯაფილი

1 გრ.მიხაკი

5 გრ.ილი

5 გრ.ბადიანი

500 გრ.ფქვილი

აისინგი :

200 გრ.შაქარის პუდრა

1 კვერცხი ცილა

1 ს.კოვზი ლიმონის წვენი ან ფრეში

საღებავი ( წყალგამძლე) სურვილისამებრ

 

მომზადების წესები :

გახურებულ ტაფა-ქვაბში ჩავყაროთ  100 გრ.შაქარი. როგორც კი შაქარი გადნება,მივიღებთ მუქი ფერის.

კარამელს დავასხათ ადუღებული წყალი.ვიყოთ ფრთხილად,რომ ორთქლზე არ დავიწვათ.

თხევად მასას დავუმატოთ თაფლი,150 გრ.შაქარი,კარაქი და  დაბალცეცხლზე გავაჩეროთ შაქრის გადნობამდე.

გადმოვდგათ ცეცხლიდან,დაახლოებით 10 წუთი გავაჩეროთ გასაგრილებლად.

დავუმატოთ სოდა.

დავუმატოთ კვერცხის გულები.ამ დროს ტემპერატურა უნდა იყოს 50-60 გრადუსი.წინააღმდეგ შემთხვევაში მივიღებთ კარამელის ომლეტს.

მასას დავუმატოთ ფქვილი,დაფქული ილი,ბადიანი,მიხაკი ,მოვზილოთ ცომი,გადავაფაროთ პლასტიკი და 12 საათი შევდოთ მაცივარში.

ცომი 1 სმ სისქეზე გავაბრტყელოთ,გამოვჭრათ ფორმებით,გადავიტანოთ პერგამენტის ქაღალდზე და 12-15 წუთი გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე.

ცხელ გამომცხვარ თაფლაკვერის  ორცხობილას მსუბუქად დავაჭიროთ ხელის გული,რომ ზედაპირი ერთგვაროვანი გახდეს.

აისინგი:

კვერცხის ცილა, შაქრის პუდრა და ლიმონის წვენი ავთქვიფოთ მიქსერით ,გადავიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში.თუ სურვილი გვაქვს შევურიოთ სარებავი  და მოვრთოთ თაფლაკვერები.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here