ინგრედიენტები :
გოჭი
შიგნეული
ბრინჯი
სუნელები,მწვანილი
მომზადების წესები :
კარგად გასუფთავებულ გოჭს გამოვუღოთ შიგნეული,გავრეცხოთ,ჩავყაროთ მდუღარეში,მოვხარშოთ.
მოხარშული შიგნეული დავჭრათ ძალიან წვრილად,ერბოში მოვხრაკოთ.
ცალკე მარილწყალში მოვხარშოთ ბრინჯი,შევაზავოთ მწვანილით ( ოხრახურში,კამა,ქინძი),ყვითელი ყვავილით,მოვათავსოთ გოჭის მუცლის ღრუში,გავკეროთ,წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ყურებზე,კუდზე და ჩლიქებზე შემოვახვიოთ ფოლგა ,გამოვაცხოთ ღუმელში.
როგორ შევწვათ სადღესასწაულოდ გოჭი აჯიკით – ქართული სამზარეულო
0