ინგრედიენეტები :
500 გრ.თევზი
1,5 ჭიქა გატარებული ნიგოზი
3-4 თავი ხახვი
2 კბილი ნიორი
2 დაფნის ფოთოლი
8 მარცვალი ბაჰარი
მიხაკი და დარიჩინი გემოვნებით
1 ჩ.კოვზი ქინძის თესლი
მარილი,წიწაკა,უცხო სუნელი,ყვითელი ყვავილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
თევზი დავჭრათ ნაჭრებად. ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი,ჩავდოთ დაფნის ფოთლები,ჩავყაროთ ბაჰარი და მოვხარშოთ.
ნახარშს ცხიმი მოვხადოთ.
მოხარშული თევზი დავაწყოთ ღრმა თეფშზე.
ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ მოხდილ ცხიმში.
ძმარი გადავადუღოთ და გავაციოთ.ამ მეთოდის გამოყენებით საცივი არ გამუქდება.
ნიგოზი გავატაროთ ნიორთან და წიწაკასთან ერთად.დავუმატოთ მარილი,,ყვითელი ყვავილი და გამოვხადოთ ზეთი . მასას დავუმატოთ მოშუშული ხახვი, ხმელი ქინძის მარცვლები,დავასხათ ბულიონი და ვხარშოთ 10 წუთი.
მიღებულ კერძს დავუმატოთ მიხაკი,დარიჩინი,ძმარი,შავი დაფქული წიწაკა,ხმელი სუნელები, თუ სურვილი გვაქვს და კიდევ ვხარშოთ 10 წუთი.საცივის წვენი გავატაროთ მარლაში.ცხელი საცივი დავასხათ თევზს.
სულ ესაა,გემრიელად მიირთვით !
თევზის საცივი -გურული სამზარეულო.მეორე ვერსია .