tevzis sacivi
5/5

თევზის საცივი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენეტები :

500 გრ.თევზი

1,5 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

3-4 თავი ხახვი

2 კბილი ნიორი

2 დაფნის ფოთოლი

8 მარცვალი ბაჰარი

მიხაკი და დარიჩინი გემოვნებით

1 ჩ.კოვზი ქინძის თესლი

მარილი,წიწაკა,უცხო სუნელი,ყვითელი ყვავილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

თევზი დავჭრათ ნაჭრებად. ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი,ჩავდოთ დაფნის ფოთლები,ჩავყაროთ ბაჰარი და მოვხარშოთ.

ნახარშს ცხიმი მოვხადოთ.

მოხარშული თევზი დავაწყოთ ღრმა თეფშზე.

ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვშუშოთ მოხდილ ცხიმში.

ძმარი გადავადუღოთ და გავაციოთ.ამ მეთოდის გამოყენებით საცივი  არ გამუქდება.

ნიგოზი გავატაროთ ნიორთან და წიწაკასთან ერთად.დავუმატოთ მარილი,,ყვითელი ყვავილი და გამოვხადოთ ზეთი . მასას დავუმატოთ  მოშუშული ხახვი, ხმელი ქინძის მარცვლები,დავასხათ ბულიონი და ვხარშოთ 10 წუთი.

მიღებულ კერძს დავუმატოთ მიხაკი,დარიჩინი,ძმარი,შავი დაფქული წიწაკა,ხმელი სუნელები, თუ სურვილი გვაქვს და კიდევ ვხარშოთ 10 წუთი.საცივის წვენი  გავატაროთ მარლაში.ცხელი საცივი დავასხათ თევზს.

სულ ესაა,გემრიელად მიირთვით !

თევზის საცივი -გურული სამზარეულო.მეორე ვერსია .

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here