Сациви-из-индейки-768x445
5/5

საახალწლო ინდაურის საცივი – გამოცდილი დიასახლისების რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 ცალი ინდაური

700 გრ.ნიგოზი

2 თავი ხახვი

2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი

2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

1 ჩაის კოვზი ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი)

დანის წვერით  დარიჩინი სურვილისამებრ

4-5 მიხაკის ბუტკო სურვიისამებრ

4-5 კბილი ნიორი

1 დაფნის ფოთოლი

4-5 მარცვალი ბაჰარი

2 კონა ცოცხალი ქინძი

ძმარი

მარილი გემოვნებით

 

მომზადების წესები :

ინდაური მოვხარშოთ და მოვაყაროთ მარილი. ამის შემდეგ თუ სურვილი გვაქვს ინდაური გამოვაცხოთ ღუმელში.

ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვხრაკოთ ინდაურის ნახარშის თავზე მომდგარ ცხიმში და ცოტა კარაქში.კარაქი აძლევს ძალიან კარგ გემოს..ხახვს მოხრაკვის დროს მოვაყაროთ მარილი.

ხახვი გავწუროთ ოთხფენა მარლაში.წვენი შევინახოთ.

ცალკე თასში მოვათავსოთ გატარებული ნიგოზი,ნიორი  , სუნელები,კარგად შევურიოთ , გამოვხადოთ ზეთი და მოვათავსოთ ცალკე ჭიქაში.

ნიგოზს დავასხათ ინდაურის ნახარში,მოშუშული ხახვის წვენი .

ნიგვზის  მასა დავდგათ ცეცხლზე,დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი, ჩავყაროთ ბაჰარი ,მიხაკის ბუტკო,დავუმატოთ ნახარში  და მივიყვანოთ ადუღებამდე .

ქინძი დავნაყოთ ,მარლაში გავწუროთ და წვენი ჩავასხათ საცივში.

ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან,ჩავალაგოთ ინდაურის ხორცის დაჭრილი ნაჭრები,ისევ მივიყვანოთ ადუღებამდე. დავუმატოთ დარიჩინი,წიწაკა სურვილისამებრ.

გაციებულ საცივს ჩავამატოთ გადადუღებული და გაგრილებული  ძმარი გემოვნებით.

გადადუღებული ძმარი საცივს მუქ ფერს არ აძლევს.

ფქვილი საცივის მომზადებისას არ გამოვიყენოთ.თუ საცივი თხელი გამოგვივიდა,იგი გავასქელოთ კვერცხის გულით.აღნიშნული რაოდენობის ინგრედიენტებს დაახლოებით დაჭირდება 3-4 ცალი კვერცხის გული.

კვერცხის  გული კარგად დავაბლენდეროთ ან ავთქვიფოთ მიქსერით,შევურიოთ საცივის წვენს და მივიყვანოთ ადუღებამდე.

ზოგიერთი გამოცდილი დიასახლისი საცივს არ უმატებს ყვითელ ყვავილს . ამ შემთხვევაში საცივს აქვს თეთრი ფერი.

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

კარტოფილის წვნიანი

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 1 ლიტრა რძე 2 კვერცხის გული 40 გრ.კარაქი 15 გრ.ოხრახურში ნახევარი ჭიქა ბრინჯი მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები : კარტოფილი გავთალოთ,დავჭრათ

კარტოფილის წვნიანი ფრილადელკებით

ინგრედიენტები : 500 გრ.კარტოფილი 300 გრ. ქათმის ხორცი მარილი,წიწაკა,სანელებლები ფარშისათვის 100 გრ.ხახვი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.წითელი ბულგარული ზეთი 2 ლიტრი ქათმის ბულიონი მწვანილი სურვილისამებრ მომზადების

კარტოფილის წვნიანი ხორცით

ინგრედიენტები : 300 გრ.კარტოფილი 700 გრ.საქონლის ხორცი 3 ლ.წყალი 100 გრ.სტაფილო 100 გრ.ხახვი 2 ს.კოვზი ზეთი 1 დაფნის ფოთოლი 2-3 ბაჰარი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა მარილი

ფოლგაში შემწვარი კარტოფილი ბეკონითა და ყველით

ამ წესით გამომცხვარი კარტოფილი არის გემრიელი და დაბალკალორიული კერძი, რომელიც მზადდება ყოველგვარი სირთულეების გარეშე. კარტოფილს შეგვიძლია დავუმატოთ  კარაქი, ყველი და მწვანილები, ხორცი ან თევზი. ფოლგაში

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია