00111967

სამარხვო კარტოფილის ღვეზელები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ფქვილი 500 კგ

საფუარი 5 გრ

წყალი ან კარტოფილის ნახარში 250 მლ

გულსართისათვის :

კარტოფილი  5 ცალი

ხახვი 1  თავი

ზეთი

მარილი,პილპილი გემოვნებით

კამა სურვილისამებრ

 

 

მომზადების წესები :

კარტოფილი მოვხარშოთ,პიურე საჭყლეტით დავჭყლიტოთ.ნახარში კი გამოვიყენოთ ცომის მოსაზელად.

ცალკე წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ზეთში .

ხახვი და კარტოფილის პიურე შევურიოთ ერთმანეთს.,მოვაყაროთ მარილი ,წიწაკა.

ფქვილი,საფუარი შევურიოთ ერთმანეთს,დავასხათ თბილი წყალი ან კარტოფილის ნახარში  და მოვზილოთ.ზელვის პროცესში შევურიოთ მარილი.

ცომს შევაზილოთ ზეთი და დავდოთ ასაფუებლად თბილ ადგილას.

აფუებული ცომი ზეთიანი ხელებით 2-ჯერ გადავზილოთ 15 20  წუთის შუალედით.

სოკოს სამარხვო ღვეზელები .

ცომი დავყოთ გუნდებად,გავაბრტყელოთ გრძლად,შუაგულში მოვათავსოთ დაახლოებით 25-30 გრ.კარტოფილის პიურე  და გვერდები მოვუკრათ.

გახურებულ ტაფაზე ზეთში შევწვათ ღვეზელები ორივე მხრიდან.

კარტოფილის სამარხვო ბლინების  რეცეპტი.

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მაკარონი ” პაფლოცკი”

ინგრედიენტები : 300 გრ.მაკარონი 600 გრ.ფარში 1 ხახვი 2 კბილი ნიორი 2 ს.კოვზი ზეთი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა სურვილის მიხედვით მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები :

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია