Mengrelakan-xarcho-genacvale
5/5

იახნი – აჭარული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 კგ.მსუქანი საქონლის ხორცი ( მკერდის და ბარკლის ხორცი)

2 დიდი

თავი ხახვი

4 კბილი ნიორი

500 გრ.ნიგოზი

1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

3 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი

მარილი გემოვნებით

კარაქი და ზეთი

მომზადების წესები :

ხორცი მოვხარშოთ.მოხარშვისას პირველი ნახარში გადავწუროთ.თუ ხარშვისას წყალი დაიკლებს ჩავუმატოთ .ქვაბში ჩავდოთ 4 ნაწილად გაჭრილი ხახვი და გავაგრძელოთ ხორცის მოხარშვა.ბოლოს ბულიონიდან ამოვიღოთ ხახვის ფურცლები.ბულიონი გადავწუროთ .

მეგრული ხარჩოს რეცეპტი

ცალკე ტაფაზე წვრილად დაჭრილი ხახვი ( 1 თავი) მოვშუშოთ ცხიმში,შემდეგ დავუმატოთ 2 ჩ..კოვზი ყვითელი ყვავილი და  ამ მასას დავასხამთ  ხორცს.

ტრადიციული ხარჩოს წვნიანი

ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპში,შევურიოთ 1 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი,1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი,დავუმატოთ ხორცს და დავასხათ ნახარში თვალზომით,იმდენი, თუ რა სისქისაც გვინდა რომ გამოვიდეს კერძი.კერძის მომზადება გავაგრძელოთ  დაბალ ცეცხლზე.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here