Без названия (17)
5/5

სრულიად განსხვავებული ტორტი ”კარპატკა ” პოლონური დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

125 მლ. წყალი

125 მლ.რძე

1/2 ჩ . კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

4-5 კვერცხი

100 გრ.კარაქი

150 გრ.ფქვილი

ცომის მე-2 ვერსია

250 მლ.წყალი

100 გრ.კარაქი

100 გრ.ფქვილი

1/3 ჩ.კოვზი მარილი

4 კვერცხი

მომზადების წესები :

რძე და წყალი ერთმანეთში შევურიოთ,ჩავყაროთ შაქარი,მწიკვი მარილი და ავადუღოთ.

როგორც კი წამოდუღდება ჩავაგდოთ კარაქი ,დავაცადოთ კარაქს გადნობა.

გაგრძელება …..

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი.გადავიტანოთ ცომი კოვზით ან საკონდიტრო შპრიცით და გადავანაწილოთ ისე,რომ ზედაპირი იყოს უსწორმასწორო.ტორტის ზედაპირი რაც მეტად არეულია,მით მეტი ლამაზი გამოდის.

გამოვაცხოთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 35 წუთი.

მოვამზადოთ მოხარშული კრემი ნაღების კარაქით.

გამომცხვარი ფირიფტა გავჭრათ შუაზე,ერთ ფენას წავუსვათ სქლად კრემი,დავაფაროთ მეორე ფენა დამოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

თუ გვაქვს პატარა ფორმა გამოვაცხოთ ორი ბისკვიტი.

ვარიაციები;

ტორტი კარპატკა შეგვიძლია მოვამზადოთ კარამელის,მარწყვის ,ფორთოხლის ან ჟოლოს კრემით.

ასევე გავაფორმოთ  ხილით(ალუბალი,მარწყვი,მოცხარი,კენკრა).

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

მსხლის ჯემი

ინგრედიენტები : 1 კგ. მკვრივი და  პატარა ზომის მსხალი 500 გრ.შაქარი 1 შაქრიანი ვანილი ან 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი მომზადების წესები : მსხალი გავთალოთ,გული

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here