ინგრედიენტები :
2 კვერცხი
მწიკვი მარილი
1 ჩ.კოვზი შაქარი
50 მლ.რძე
ნახევარი ბატონი ან თეთრი პური
ზეთი ან კარაქი შესაწვავად
მომზადების წესები :
კვერცხს მოვაყაროთ მარილი,შაქარი და ავთქვიფოთ ჩანგლით.
გათქვეფილ კვერცხში წვრილი ჭავლით ჩავასხათ რძე.
ბატონი პური დავჭრათ ნაჭრებად,ამოვავლოთ კვერცხში და ორივე მხრიდან შევწვათ ზეთიან ტაფაზე.
ყიყლიყო ხახვით.მეორე ვერსია
8 ნაჭერი თეთრი ან ჭვავის პური
2 კვერცხი
2 ს.კოვზი მაიონეზი
3-4 ცალი მწვანე ხახვი თეთრი ბოლოს გარეშე
1 პატარა თავი ხახვი
1-2 ჩ.კოვზი მდოგვი
მარილი,წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
გათქვეფილ კვერცხში შევურიოთ მაიონეზი,მდოგვი,მარილი,წიწაკა,დაჭრილი ხახვი.ასევე შეგვიძლია დავუმატოთ ცოტა გახეხილი მაგარი ყველი,ძეხვი.
პურის ნაჭრები ამოვსვაროთ კვერცხიან მასაში და შევწვათ ორივე მხრიდან ზეთიან ტაფაში.
1+