06

ამერიკული მარწყვის ჩიზქეიქი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები;

500 გრ.ხაჭო ან ყველი მასკარპონე

200 მლ.არაჟანი

2 ბანანი

2 კვერცხი

2 ს.კოვზი შაქარი

50 გრ.კარაქი

200-300 გრ.ორცხობილა

მწიკვი დარიჩინი

1 ლაიმის ცედრა

ზემოდან მოსართავად:

შოკოლადი

მარწყვი

ან

200 გრ.მარწყვის ან ჟოლოს მურაბა

10 გრ.ჟელატინი

 

ორცხობილა “პეჩენია” დავაბლენდეროთ , 2ს.კოვზი შაქარი ,დავუმატოთ კარქი,დარიჩინი.

160 გრადუსზე გავახუროთ ღუმელი.

16 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი.

ჟელატინი დავალბოთ .

დაბლენდერებლი მასა ხელით ჩავტკეპნოთ ფორმაში, გვერდებზეც ამოვიყვანოთ,შევდოთ ღუმელში და გამოვაცხოთ 15 წუთი.

ხაჭო,ბანანი,ლაიმის ცედრა, კვერცხი,არაჟანი  ერთმანეთში შევურიოთ და დავაბლენდეროთ.

გამომცხვარ ფორმა ამოვავსოთ გულსართით და ისევ შევდოთ გამოსაცხობად ღუმელში 75 წუთი.

ღუმელში ასევე  შევდგათ წყლით სავსე თასი,რომ ნამცხვარი არ დაგვეწვას.

გამომცხვარი ჩიზქეიქი გავაგრილოთ , ზემოდან დავალაგოთ დაჭრილი მარწყვი,მოვასხათ შოკოლადი ან ზემოდან მოვრთოთ მარწყვის ჟელეთი.

ან  მურაბა  წავმოვადუღოთ ,ჩავდოთ ჟელატინი,მოვურიოთ ,ჟელატინი შიგნით გადნება.

გაგრილებულ მასას ზემოდან დავასხათ ჟოლოს მურაბა და შევდოთ მაცივარში.

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის კექსი ქარისა და თეთრი შოკოლადის განაშით

ინგრედიენტები: ფქვილი 200 გრ ყავისფერი შაქარი 200 გრ ქლიავი 6 ცალი კვერცხი 4 ცალი მასკარპონე ყველი 100 გრ კარაქი 50 გრ მწიკვი მარილი გამაფხვიერებელი 1

შაურმა – თურქული სამზარეულო

ინგრედიენტები: 3 ცალი თხელი ლავაში 300 გ ქათმის ფილე ,ღორის ხბოს,საქონლის ხორცი 1 თავი თავი 1-2 კიტრის მწნილი 1 პამიდორი 1 ბულგარული წიწაკა სურვილისამებრ 1

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2

დეკორატიული ნაწნავი – ქსოვის სახე,”უზორი”N2 სქემაზე აღნიშნული არის 2,4 და ასე შემდეგ წყვილი .ამ რიგებს ვქსოვთ ასე: წაღმა თვალს ამოვიყვანთ წაღმა და უკუღმა თვალს ამოვიყვანთ

როგორ დავხატოთ კუ

თავდაპირველად შემოვხაზოთ ბაკანის( ჯავშანი),თავისა და ფეხების კონტურები.შემდეგ კი მივახაზოთ სხვა დეტალები.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

შესვლა პროფილში

რეგისტრაცია საიტზე