chizkeik-nu-iork-s-kremette_1523900039_13_max
5/5

ამერიკული მარწყვის და ბანანის ჩიზქეიქი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ;

500 გრ.ხაჭო ან ყველი მასკარპონე

200 მლ.არაჟანი

2 ბანანი

2 კვერცხი

2 ს.კოვზი შაქარი

50 გრ.კარაქი

200-300 გრ.ორცხობილა

მწიკვი დარიჩინი

1 ლაიმის ცედრა

ზემოდან მოსართავად:

შოკოლადი

მარწყვი

ან

200 გრ.მარწყვის ან ჟოლოს მურაბა

10 გრ.ჟელატინი

მომზადების წესები :

ორცხობილა “პეჩენია” დავაბლენდეროთ , დავუმატოთ კარქი, 2ს.კოვზი შაქარი ,დარიჩინი.

160 გრადუსზე გავახუროთ ღუმელი.

16 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი.

ჟელატინი დავალბოთ .

დაბლენდერებლი მასა ხელით ჩავტკეპნოთ ფორმაში, გვერდებზეც ამოვიყვანოთ,შევდოთ ღუმელში და გამოვაცხოთ 15 წუთი.

ხაჭო,ბანანი,ლაიმის ცედრა, კვერცხი,არაჟანი  ერთმანეთში შევურიოთ და დავაბლენდეროთ.

გამომცხვარი ფორმა ამოვავსოთ გულსართით და ისევ შევდოთ გამოსაცხობად ღუმელში 75 წუთი.

ღუმელში ასევე  შევდგათ წყლით სავსე თასი,რომ ნამცხვარი არ დაგვეწვას.

გამომცხვარი ჩიზქეიქი გავაგრილოთ , ზემოდან დავალაგოთ დაჭრილი მარწყვი,მოვასხათ შოკოლადი ან ზემოდან მოვრთოთ მარწყვის ჟელეთი.

ან   მაწყვის ან ჟოლოს მურაბა  წავმოვადუღოთ ,ჩავდოთ ჟელატინი,მოვურიოთ ,ჟელატინი შიგნით გადნება.

გაგრილებულ მასას ზემოდან დავასხათ ჟოლოს მურაბა და შევდოთ მაცივარში.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here