ინგრედიენტები :
450 გრ.შაქარი
225 გრ.ნაღების კარაქი
195 მლ.წყალი
162 გრ.კვერცხის ცილა
150 გრ.შედედებული რძე
40 გრ.კაკაოს ფხვილი
2 გრ.ლიმონის მჟავა
30 გრ.ჟელატინი დარბილებული 150 მლ წყალში
მომზადების წესები :
30 გრ.ჟელატინს დავასხათ 150 მლ.ოთახის ტემპერატურის წყალი და გავაჩეროთ 20 წუთი.
კარაქი,კაკაო და შედედებული რძე ერთად ავთქვიფოთ მიქსერით.
წყალი,შაქარი და შაქრიანი ვანილი ერთმანეთში შევურიოთ და მოვადუღოთ სიროფი.
იტალიური მერენგას მოსამზადებლად, სიროფის წვეთი ჩავსხათ წყალში.თუ რბილი ბურთულა გაჩნდა,სიროფი მზადაა.
ცალკე ვათქვიფოთ კვერცხის ცილა და მზა სიროფი წვრილი ჭავლით ჩავასხათ,თქვეფა არ შევაჩეროთ, ვთქვიფოთ მერენგას გაგრილებამდე.შემდეგ ჩავამატოთ თქვეფის შეუჩერებლად ორთქლის აბაზანაზე გამდნარი ჟელატინი და კაკაოს კრემი.
სუფლე გადავიტანოთ ფორმებში და შევინახოთ მაცივარში 7-8 საათი.