08

პროფიტროლები მარწყვის კრემით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები:

250 გრ.ჟოლო ან

250 გრ.შავი მოცხარი ან

250 გრ.მარწყვი ან

250 მლ.ფორთოხლის წვენი ცედრასთან ერთად

 

1,5 კოვზი (30 გრ.) ჟელატინი

40 მლ.წყალი

 

ჟელატინი დავალბოთ.

მარწყვი დავაბლენდეროთ,საცერში გავატაროთ.

მარწყვის წვენში ჩავყაროთ  2,5ს.კოვზი(70 გრ.) შაქარი,დავამატოთ 25 გრ.სიმინდის სახამებელი და მოვურიოთ.

ქვაბი შემოვდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე,ცხელშივე ჩავაგდოთ 30 გრ.კარაქი და გაბერილი ჟელატინი,სწრაფად მოვურიოთ.კონტაქტით გადავაფაროთ პლასტიკი და შევინახოთ მაცივარში.

კრემი მაცივრიდან გამოვიღოთ და ავთქვიფოთ ხელის ბლენდერით.

100 მლ.ნაღები ავთქვიფოთ რბილ პიკამდე და შევურიოთ მარწყვის კრემში.

 

ინგრედიენტები;

125 მლ. წყალი

125 მლ.რძე

1/2 ჩ . კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

4-5 კვერცხი

100 გრ.კარაქი

 

ცომის მე-2 ვერსია

250 მლ.წყალი

100 გრ.კარაქი

100 გრ.ფქვილი

1/3 ჩ.კოვზი მარილი

4 -5 კვერცხი

 

რძე და წყალი ერთმანეთში შევურიოთ,ჩავყაროთ შაქარი,მწიკვი მარილი და ავადუღოთ.როგორც კი წამოდუღდება ჩავაგდოთ კარაქი ,დავაცადოთ კარაქს გადნობა.

 

ადუღებულ სითხეში ჩავყაროთ ერთბაშად ფქვილი,მოვურიოთ ხის კოვზით,როგორც კი ცომი ქვაბის კედლებს მოშორდება,ერთ გუნდად შეიკვრება, ქვაბის ძირზე გაჩნდება ქერქი ,მზადაა.ცომი გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხი,ნელ-ნელა შევათქვიფოთ გაგრილებულ მასას მიქსერის დახმარებით.უნდა შევეცადოთ ,ცომი კვერცხით ძალიან არ გავათხელოთ .

თუნუქის ფირფიტაზე დავაფინოთ პერგამენტის ქაღალდი.ცომი გადავიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში,

და დავსვათ ჩვენთვის სასურველი ზომის ბურთები ერთმანეთისაგან მოშორებით ან მივცეთ ეკლერის,რგოლის  ფორმა.

შეგვიძლია კულინარიულ ტომარას გავუკეთოთ ვარსკვლავისებური თავი

ღუმელი წინასწარ გავახუროთ 200 გრადუსზე და ვაცხობთ ქვედა წვაზე.პირველი 10 წუთი დავაცადოთ შუს ამოსვლა.

ღუმელის კარები არ გამოვაღოთ ,ისე დავწიოთ ტემპერატურა 180 გრადუსამდე და ვაცხობთ კიდევ 20 წუთი.საჭიროებისამებრ ჩავრთოთ ბოლო 1 წუთი ზედა წვა.გამოვრთოთ ღუმელი,კარები არ გამოვაღოთ და შუ ღუმელშივე გავაგრილოთ .პროფიტროლები ამოვავსოთ მარწყვის კრემით

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მაყვლის მურაბა – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 1 კგ  მწიფე მაყვალი 1 კგ შაქარი 120 გრამი მაყვალის ფოთლები 5 გრამი ლიმონის მჟავა 2 ჭიქა წყალი პირველ რიგში, მაყვლის ფოთლები გავრეცხოთ,დავასხათ ორი

კარტოფილი მექსიკურად

ინგრედიენტები: 1 კგ კარტოფილი 1 ჩ.კოვზი ბულგარული 1. ჩ.კოვზი ორეგანო 1 ჩ.კოვზი გატარებული ნიორი 2-3 ს კოვზი ზეითუნის ზეთი მარილი. 1 ჩ.კოვზი წითელი დაფქული წიწაკა

როგორ ვუმკურნალოთ ცისტიტს სახლის პირობებში

შარდის ბუშტის ანთება ანუ ცისტიტი წარმოიქმნება შარდის ბუშტში ინფექციის შეჭრით.ცისტიტი ქალებს უფრო ხშირად აწუხებთ,ვიდრე მამაკაცებს და ამის მიზეზია ფიზიოლოგია.ქალების შარდსადენი უფრო მოკლეა და ფართო.ბაქტერიები მარტივად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

შესვლა პროფილში

რეგისტრაცია საიტზე